Шест пъти по-голяма сума от досегашната е поискал Дискавъри от

...
Шест пъти по-голяма сума от досегашната е поискал Дискавъри от
Коментари Харесай

Каменаров: ”Дискавъри” поиска 4.6 млн. евро от БНТ за Пьонгчанг 2018 и Токио 2020

Шест пъти по-голяма сума от досегашната е изискал ”Дискавъри ” от Българската национална телевизия (БНТ) за сублицензиране при лъчение на олимпийските игри, разгласи генералният шеф на публичната телевизия Констнатин Каменаров. Той изясни, че досега малкия екран е плащала 800 хиляди евро. " От групата " Дискавъри " и " Евроспорт " пристигнаха и ни желаеха 4.6 милиона евро. Толкова е пакетът за зимна и лятна олимпиада (Пьонгчанг 2018 и Токио 2020 – бел. ред.). Това обаче нямаше по какъв начин да стане по ред аргументи ", сподели още Каменаров пред Дарик.

Заради провалените договаряния, Българска национална телевизия реши да излъчва отчасти игрите от Пьонгчанг. На живо ще бъдат излъчени 110 часа надпревари и студийна стратегия от София, а на място ще бъдат изпратени двама кореспонденти и оператори. От олимпийските игри в Токио през 2020 година ще бъдат излъчени 250 часа от надпреварите.

Сумата, която националната телевизия е платила за олимпийския цикъл, е над милион евро, само че Каменаров не пожела да я цитира.

" Преговорите бяха доста тежки, само че успяхме безусловно в пет без пет да реализираме съглашение. Трябва да е ясно, че излъчването на олимпийски игри коства доста повече от това единствено да се закупят правата ", добави Каменаров и окачестви договарянията като доста сполучливи, откакто персонално ги е водил на високо равнище с представители на " Дискавъри ".

Досега Българска национална телевизия придобиваше права за лъчение на олимпийските игри в качеството си на член на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). След като " Дискавъри " завоюва правата за лъчение, компанията организира поредност от договаряния с публични телевизионни оператори в Европа за сублицензиране, с цел да отговори на условията на МОК да бъдат обезпечени най-малко 100 часа гратис лъчение на зимните олимпийски игри и 200 часа от летните олимпийски игри.

Според генералния шеф на Българска национална телевизия платените средства няма да се възвърнат от реклама, тъй като футболът генерира по-голяма реклама от останалите спортове.

Директорът на Българска национална телевизия отхвърли да разяснява правата за международното състезание по футбол в Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР