Шест партии влизат в парламента, ако изборите бяха през юли.  ГЕРБ

...
Шест партии влизат в парламента, ако изборите бяха през юли. 
ГЕРБ
Коментари Харесай

Тренд: Над половината българи не искат нови избори

Шест партии влизат в Народното събрание, в случай че изборите бяха през юли. 

ГЕРБ (24.8%) остава водач с преднина от малко над 5% от гласуващите. Следват ги " Продължаваме промяната-Демократична България " с 19.1% от деклариралите, че ще гласоподават на възможни избори. Третото място остава за " Възраждане " с поддръжка от 15.5% от гласуващите, следвани от Движение за права и свободи (13.7%) и Българска социалистическа партия (8.6%). " ИТН " остава навръх прага на парламентарната преграда с 4% от гласуващите. Опцията " не поддържам никого " продължава да пораства за следващ месец , като през юли доближава равнища от 6.3%.

Повече от половината (52%) от респондентите са на мнение, че не са нужни предварителни парламентарни избори , до момента в който една четвърт считат, че са нужни. Нов парламентарен избор се поддържа измежду болшинството от последователите на " Възраждане " и Българска социалистическа партия.

Очакванията на 20% от интервюираните са в идната една година икономическото състояние в страната да се усъвършенства , 31% - да се утежни, а 44% - да остане същото. Подобрение считат, че ще има 21%, 26% са на мнение, че ще се утежни, до момента в който 45% не чакат смяна.

Проучване на " Галъп интернешънъл болкан ", публикувано на 14 юли, сподели същото съответствие на партиите в Народното събрание. Според резултатите от изследването тогава, в случай че изборите бяха при започване на юли, ГЕРБ-СДС биха получили 26,4% поддръжка, а ПП-ДБ - 21,8 на 100. " Възраждане " и Движение за права и свободи щяха да са със съвсем сходни позиции, надлежно 14,9% и 14,5%. Българска социалистическа партия остава на пето място с 9,7%, след тях са " ИТН " с 4,3%.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР