Шест партии влизат в 51-вото Народно събрание, а Продължаваме Промяната-Демократична

...
Шест партии влизат в 51-вото Народно събрание, а Продължаваме Промяната-Демократична
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Шест партии влизат в новия парламент, сред тях са и двете формации от разцепилото се ДПС

Шест партии влизат в 51-вото Народно заседание, а " Продължаваме Промяната-Демократична България " и " Възраждане " ще си оспорват второто място. Ако изборите бяха през днешния ден в новия парламент щяха да влязат и двете фракции от разцепилото се Движение за права и свободи, само че гласовете нямаше да стигнат по тази причина на Слави Трифонов и неговата групировка - Има Такъв Народ. Това демонстрира национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и “Маркет ЛИНКС ”, извършено измежду 1011 пълнолетни в страната в интервала 25 септември - 1 октомври.
Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с малко над 23%.
За второто място - борбата е сред " ПП-ДБ " и " Възраждане ", надлежно с 14.1-о и 13.3 на 100. Разликата е 0.8%.
Проучването демонстрира, че и двете крила на Движение за права и свободи биха били част от новия парламент. Коалицията към Ахмед Доган - " Алианс за права и свободи " води с близо 8.4 на 100 пред групировката към Делян Пеевски " Движение за права и свободи – Ново начало ", която получава 6.4% поддръжка от решените да гласоподават.
" Българска социалистическа партия – Обединена левица " получава 5.3% от всички гласуващи, а " ИТН " получава поддръжката на 3,4 %, като на този стадий съгласно социолозите от " Маркет ЛИНКС " партията не минава четирипроцентната преграда.
48% от интервюираните споделят, че купеният и следен избор ги обезсърчават да гласоподават.
А 55 на 100 чакат на тези избори да има повече следен и платен избор.
Данните са от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и “Маркет ЛИНКС “, извършено измежду 1011 пълнолетни в страната в интервала 25 септември - 1 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР