Шест партии влизат в 49-ото Народно събрание, показват окончателните резултати

...
Шест партии влизат в 49-ото Народно събрание, показват окончателните резултати
Коментари Харесай

Край на сагата: ГЕРБ-СДС печели вота с минимална преднина пред ПП-ДБ

Шест партии влизат в 49-ото Народно заседание, демонстрират окончателните резултати на ЦИК при обработени 100% от протоколите. Първа мощ е ГЕРБ-СДС, която печели26.51% от гласовете. Веднага след нея се подрежда обединението „ Продължаваме Промяната - Демократична България ”, за която поддръжката си са дали 24.54% от имащите право на глас.
Третото място е за „ Възраждане ” с 14.15% поддръжка. Следващата политическа партия, която влиза в Народното събрание, е Движение за права и свободи, получила гласовете на 13.72% от гласоподавателите. Петата групировка е Българска социалистическа партия, събрала 8.94%. В 49-ото Народно заседание влиза и „ ИТН ” с 4.11%.

По области
Разпределението по области демонстрира, че ГЕРБ-СДС печели в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив - област, Сливен, Смолян, София - област, Стара Загора, Хасково и Ямбол. „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” е водач в Пловдив - град, Русе, 23 МИР, 24 МИР и 25 МИР в София. Движение за права и свободи заема първото място по получени гласове в Кърджали, Разград, Силистра, Търговище и Шумен.

Вотът в чужбина
100% са обработените протоколи от изборните секции в чужбина. С най-голям резултат зад граница е Движение за права и свободи с 36.75%, следвана от обединението ПП-ДБ, която печели над 26.76 на 100 от вота. На трето място се подрежда „ Възраждане ” с 16.48%. Следва ги обединението ГЕРБ-СДС с 8.32 на 100 от далите гласа си. Пета измежду парламентарно показаните обединения съгласно вота на сънародниците ни зад граница се подрежда Има Такъв Народ с 5.12%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР