Шест нови електробуса ще превозват пътници на градския транспорт в

...
Шест нови електробуса ще превозват пътници на градския транспорт в
Коментари Харесай

Шест нови електробуса ще превозват пътници на градския транспорт в Благоевград. 


Шест нови електробуса ще транспортират пасажери на градския превоз в Благоевград.
Те ще бъдат публично презентирани пред обществеността на 4 септември 2023 г от 12. 00 часа на пл. „ Георги Измирлиев “. Тогава ще бъде направена и безвъзмездна демонстрационна обиколка из регионалния център. По време на презентацията пред необятната общност ще бъдат показани изгодите от новите електробуси.
Превозните средства ще обслужват новосъздадената линия от градския превоз №12, която обгръща кв. „ Грамада “, автогарата и гарата, бул. „ Джеймс Баучер “ и Плажа.
Новата облага е предоставена за ръководство на общинското сдружение „ Благоевград еко превоз “ ЕООД.
Електробусите са закупени по план " Интегриран градски превоз на град Благоевград ”, в границите на който са доставени и инсталирани и 3 двойни зарядни станции.
Основната цел на плана е повишение качеството на живот на жителите и понижаване на отрицателните въздействия върху околната среда посредством възстановяване на изискванията и повишение на привлекателността на всеобщия публичен градски превоз на територията на Благоевград.
Проектът е с бюджет от 5 621 412, 82 лв., от които 4 343 025, 05 лв. са безплатна финансова помощ и 1 278 387, 77 лв. са личен принос на Община Благоевград. Продължителността на плана е 48 месеца.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР