Шест месеца след началото на ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

...
Шест месеца след началото на ремонта на ул. "Граф Игнатиев"
Коментари Харесай

Ще получат ли търговците на Графа компенсации заради ремонтите?

Шест месеца след началото на ремонта на ул. "Граф Игнатиев " търговци на знаковата улица са пред банкрут. Десетки магазини останаха празни, а притежателите им желаят обезщетения.

„ Ремонтът на ул. „ Граф Игнатиев” е най-трудният, който сме изпълнявали като размер, обсег и трудност на процесите, които би трябвало да се изпълнят. Най-големите неудобства понасят тези хора, които живеят и работят в района”, разяснява в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините” зам.-кметът по превоза в Столична община Евгени Крусев.

Той помоли за още малко самообладание, защото ремонтът е във финалната си фаза. Над 80% от настилките в зоната на релсовия път са към този момент подредени. Релсите са напълно положени, както и контактната мрежа. В взаимозависимост от метеорологичните условия през идващите дни ще бъде избрана съответна дата за стартирането на трамваите.

Собственичка на заведение на ул. „ Граф Игнатиев” изясни, че загубите, които са калкулирали търговците след началото на ремонта, са сред 30% и 80%. В началото им е било казано, че ремонтът ще е на части. В груповия иск против общината те ще желаят компенсации в размера на насъбраните загуби.

„ В момента се изследва дали и по какъв начин може да се мисли за обезщетения за търговците. Към момента нямам по-конкретна информация”, изясни Крусев.

Той съобщи, че не счита, че общината е отговорна за това, че ремонтира обществена инфраструктура, която не е ремонтирана 40 години. Не отхвърли, че е допустимо да са доуснати неточности при връзката с търговците.

„ Не бих споделил, че има закъснение. Нашият период на осъществяване е 300 дни. Към днешна дата сме работили 130 дни, а сме обитавали на площадката 190”, изясни Георги Гигов, проектов управител от „ Джи Пи Груп”
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР