Шест години затвор получи бившата кметица на Младост“ Десислава Иванчева

...
Шест години затвор получи бившата кметица на Младост“ Десислава Иванчева
Коментари Харесай

Ето как Десислава Иванчева стяга багажа за сливенския затвор /видео/

Шест години затвор получи някогашната кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева за корупция. Присъдата е дефинитивна. Тази заран тя е била изведена от вкъщи си, с цел да бъде откарана към сливенския затвор.

В своя профил във фейсбук някогашната кметица на Младост пусна клипче по какъв начин униформените я водят. Бебето остава на грижите на баба си към този момент, написа „ 24 часа “.

На пет и четири години дейно са наказани нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

Тримата бяха арестувани в центъра на София на 17 април 2018 година като от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха конфискувани авансово белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен бизнесмен Александър Ваклин.

Като кмет и заместител кмет на „ Младост “, Иванчева и Петрова бяха упрекнати, че са принудили Ваклин да им даде рушвет в подмяна на издаването на строително позволение. Ролята на Петко Дюлгеров, който в предишното също е бил кмет на регион „ Младост “, е била на медиатор.

Разследването беше едно от първите, които Специализираната прокуратура организира по линия на противодействието на корупцията дружно с КПКОНПИ. По това време началник на спецобвинението беше актуалният основен прокурор Иван Гешев.

Арестът на Иванчева и Петрова, последван от задържането им в предварителния арест, доведоха до митинги в тяхна отбрана и опит за напън над държавното обвиняване и правосъдните сформира, гледали наказателния развой.

Иванчева и Петрова до последно твърдяха, че са почтени и се оповестиха за жертви на битката с корупцията. Случаят беше употребен и за мотив при ликвидирането на органите на спецправосъдието, решението за което бе взето в предходния парламент. В последна сметка обаче – три правосъдни инстанции – несъществуващите през днешния ден профилиран и апелативен профилиран съд, както и Върховен касационен съд издадоха ефикасни санкции на тримата за осъществяването на корупционно закононарушение.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР