Шест години след успешния Huawei Watch компанията представя на нашето

...
Шест години след успешния Huawei Watch компанията представя на нашето
Коментари Харесай

Huawei Watch 3 Pro: Умен часовник с много таланти

Шест години след сполучливия Huawei Watch компанията показва на нашето внимание своята нова серия умни часовници Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro. Техният дизайн е в стила на класическия изтънчен ръчен часовник. Традиционно Huawei потвърждават репутацията си, че вършат първокласен хардуер. Цялостното чувство е за класа и солидна направа. Липсват “остри ръбове ” в дословния и преносния смисъл. Корпусът на “обикновения ” Watch 3 е от висококачествена неръждаема стомана, а гръбчето е от приятна на досег керамика. Watch 3 Pro прибавя корпус от употребена в аерокосмическата промишленост титаниева сплав, както и избор сред титаниева или кожена каишка. “Професионалистът ” разполага и с по-голяма батерия, с похлупак от сапфирено стъкло, както и с двуканален GPS за по-голяма точност в навигацията.



С тегло от 63 грама и габарити 46,2 x 46,2 x 12,15 мм, Huawei Watch 3 не е дребен часовник, като разновидността Watch 3 Pro прибавя още малко към тези цифри. Този факт обаче не пречи и двата типа да са комфортни за носене и приложимост. Проектантите на Huawei са сполучили с потребителския интерфейс и ергономията. С часовника се борави интуитивно и безпроблемно с познатите придвижвания на сензорния екран, в композиция с въртящата се коронка (служи по едно и също време за натискане и скролване) спомагателен програмируем бутон.



Чудесният сензорен 1,43-инчов (466 x 466) AMOLED екран е всичко, което бихме могли да желаеме от екран с тези размери. Той е задоволително ослепителен за безпроблемна видимост на дневна светлина; с живи цветове, с добра периодичност на освежаване (60Hz) и компактност на пикселите (326ppi), както и с автоматизирана конфигурация на яркостта.

В софтуерно отношение пъзелът също е спретнат вярно. Разработената от Huawei операционна система HarmonyOS обезпечава бърз, лек и неналожителен достъп до всичко належащо, в това число подредените в “решетка ” налични приложения. Ако в миналото сте употребявали интелигентен часовник, ще ви би трябвало към минута, с цел да се ориентирате за всичко в Watch 3. Ако ви е за първи път прибавете още минута.



Първоначалната конфигурация е лесна. Ако сте с телефон на Huawei би трябвало просто да си инсталирате приложението Huawei Health. Ако сте с Android модел от различен производител би трябвало първо да изтеглите App Gallery. Huawei Watch 3 идва с авансово конфигурираните “апове ”, като също така има достъп и до възходяща изложба приложения посредством AppGallery. Сред тях са навигационната услуга на Huawei Petal Maps, приложението за радио стрийминг и подкасти myTuner.app, мениджърът на задания TickTick и такси приложението Maxim.

От момента, в които “чифтосате ” часовника с телефона си, можете да употребявате Watch 3 като стилен ръчен Bluetooth терминал, на който да получавате вести и да приемате или вършиме позвънявания, да получавате и отговаряте на SMS-и. Устройството разполага още с GPS (двуканален при Watch 3 Pro), Wi-Fi и NFC връзка. Нещо повече, Watch 3 поддържа eSIM, което значи, че можете да го употребявате за 4G мобилни диалози и интернет, изцяло независимо от смарт телефона си, с вашия номер и абонаментен проект. Към момента в България такова eSIM клониране се поддържа от A1. Да се надяваме, че това скоро ще стане допустимо и при другите мобилни оператори. Тази опция е супер комфортна в случаи когато, да речем, спортувате и не е комфортно да носите телефона си. Затова комбинацията от Watch 3 и безжични слушалки е “вълшебна ” композиция - можете да останете във връзка със света и без телефона си. Друго прелестно нещо, което можете да вършиме с Watch 3 без смарт телефон е да слушате музика, която да запишете на 16-те GB памет на носимото устройство.



Без изненада, фитнес и уелнес функционалността също е солидна. Тя включва над 100 разграничи режима (6 от тях с автоматизирано разпознаване), дружно с следене на пулса, напрежението, съня, кислородната сатурация и телесната температура. Налице е и една много потребна функционалност за фенове на рисковите спортове или за по-възрастни консуматори. Устройството засича рухвания и реагира на тях като предлага набиране на незабавен телефонен номер или натискане на “Добре съм ”.

Умните часовници идват с включено магнитно зарядно и поддържат Qi безжично зареждане. В естествения Smart режим на работа (включващ потребление на eSIM) те устоят надлежно по 3 и 5 дни с едно зареждане. Доста по-интересен обаче е режимът Ultra-Long Battery Life Mode, който обезпечава надлежно до 14 и 21 дни работа, като орязва някои благоприятни условия. Това е може би най-щедрият енергоспестяващ режим в историята на енергоспестяващите режими. Той съумява да обезпечи упоменатите седмици работа като резервира огромна част от фитнес функционалностите, дружно с следенето на съня, сърдечната периодичност и кислородната сатурация, както и някои съществени неща като гласовата връзка през Bluetooth и известията от телефона.



Накратко, Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro са нещо като съществено надградена “the best ” компилация от мощното присъединяване на компанията в тази продуктова категория досега. Тук са и рафинираният дизайн и отличната направа, и издръжливостта на батерията, дружно с положителната фитнес функционалност и още положителни неща. Тази композиция от качества ги прави подобаващи за доста консуматори.

В България Huawei Watch 3 е разполагаем с черен корпус от неръждаема стомана и черна силиконова каишка на целесъобразна цена от 799 лева От своя страна Huawei Watch 3 Pro идва в два разновидността – с кафява каишка от естествена кожа или с напълно титаниева верижка, надлежно на целесъобразна последна цена от 899 лева и 1199 лева

Автор и фотоси: Начо Стригулев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР