Шест години, след като Хърватия се присъедини към Европейския съюз,

...
Шест години, след като Хърватия се присъедини към Европейския съюз,
Коментари Харесай

Хърватия със зелена светлина за Шенген

Шест години, откакто Хърватия се причисли към Европейския съюз, балканската страна получи зелена светлина от Европейската комисия за присъединение към безвизовото пространство Шенген, оповестява Bloomberg.
Очаква се решението да бъде оповестено обществено по-късно през днешния ден, твърди осведомен източник, поискал да резервира анонимност.
Присъединяването на Хърватия към Шенген изисква и утвърждението на Европейския съвет. Страната е последната включила се членка на Европейски Съюз.
Според електронно известие от Брюксел на Европейска комисия, работата ѝ да завърши сполучливо всички оценки за Шенген допустимо най-скоро се движи добре.
„ Хърватия би трябвало да стане пълновръстен член на Шенген, откакто бъдат изпълнени всички критерии “, се показва още в изказването.
Хърватия е една от шестте страни членки на Европейския съюз, която, наред с България и Румъния, не е част от зоната за свободно придвижване, в която влизат общо 22 страни, всички от които са членки на Европейски Съюз, като се изключи Норвегия, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР