Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи Ангел

...
Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи Ангел
Коментари Харесай

Германия ни върна шофьор, убил двама на пътя, за да гние в затвора

Шест години и половина затвор ще би трябвало да изтърпи Ангел Чавдаров, който беше екстрадиран от Германия по искане на Пловдивския апелативен съд. Мъжът е наказан за това, че на 18 юли 2015 година, по пътя Кричим - село Устина, е управлявал лек автомобил, без да има нужната дееспособност и нарушавайки разпоредбите за придвижване, при което е предизвикал гибелта на двама младежи, оповестиха от пресцентъра на Съдебна палата в Пловдив, написа Канал 3.

При разглеждане жалбата на подсъдимия против присъдата е установено, че той е напуснал страната. Пловдивският апелативен съд е издал Европейска заповед за арест по отношение на Чавдаров, след което било открито, че се намира на територията на Германия. След задържането му немските правосъдни управляващи са разрешили предаването му в България за продължение на наказателното произвеждане против него. Това е първата Европейска заповед за арест, издавана от Апелативния съд в Пловдив.

Оттам прецизираха, че присъдата е доказана от Върховния касационен съд, влезнала е в действие и мъжът към този момент изтърпява наказването си.

Фаталният случай

Вечерта на 18 юли 2015 година към 20.30 часа, 23-годишният тогава Ангел Чавдаров срещнал свои другари – единия на 25 година, а другият - на 21 година С управлявания от него " Форд “ тримата тръгнали от Кричим за Устина. Поради нахлуване в рискови завои пътят бил сигнализиран със знак, ограничителен скоростта до 60 км/ч. Въпреки това, подсъдимият се движил със 120 км/ч. Излязъл от завоя и се блъснал челно в идващия отсреща камион „ Камаз “. В резултат на произшествието двамата пасажери умряли.
При разглеждане на делото е открито, че подсъдимият не е посещавал курсове за образование и не има удостоверение за правоуправление. Санкциониран е за ръководство на МПС без нужната дееспособност. Автомобилът, с който е породена злополуката, е закупен няколко месеца по-рано, само че не е регистриран в КАТ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР