Шест години газене в тресавището, наречено българско правосъдие – така

...
Шест години газене в тресавището, наречено българско правосъдие – така
Коментари Харесай

Шестима загинали в катастрофа, 6 години правосъдието ни не е завършило случая

Шест години прегазване в тресавището, наречено българско правораздаване – по този начин умерено може да бъде разказано правосъдното дело за трагичната злополука край село Гривица, при която живота си губят шестима души. Това се случва след преден конфликт.

Каква е злополуката – преден удар сред " Форд Торнео " и " Фолксваген Туран ", като при случая е ударено и " Рено Клио ". Загиналите са хора от първите две коли.
Ще има ли съответни присъди по знаково дело с доста починали при злополука?
И ищци, и подсъдими желаеха пред последната, касационна инстанция, смяна на присъдите по знаковото дело (дело № 432 от 2019 г.) за т...

Делото към момента не е решено – то в този момент е във Военно-апелативния съд, освен това за трети път. И още веднъж има решение там, от 18 ноември – този път към този момент има оправдателна присъда за Мирослав Бъчев, който преди 3 години Софийският боен съд осъди на 5 години дейно. Другият упрекнат – Румен Цеков, който е вонен, към този момент е с присъда от 7 години, откакто преди 3 години присъдата беше 10 години затвор. Освен това, на Цеков не може да кара за 10 месеца, а не за година, както беше при решението на по-долна инстанция. Той би трябвало да заплати и общо 4500 лева кръвнина, както и 14 740 лева съдебно-деловодни вноски.

Присъдите са факт след петорна правосъдна експертиза, само че и след връщане на делото, което подсказва компликациите за правораздаването. Защото когато, приема следната експертиза: злополуката става, тъй като в сектор на пътя, в който придвижването става при изискванията на ремонт т.е. в едно платно, Цеков потегля да изпреварва на завой и надлежно се блъска в колата на Бъчев, който кара с по-висока от позволеното скорост и при липса на видимост не вижда в точния момент " Форд " -а.

Предстои обаче Върховният касационен съд да се произнесе.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР