Шест души са починали при тестовете на ваксината, разработена съвместно

...
Шест души са починали при тестовете на ваксината, разработена съвместно
Коментари Харесай

Официално: САЩ обявиха колко души са умрели при тестовете на ваксината на Pfizer

Шест души са умряли при тестванията на имунизацията, създадена взаимно от американската компания ''Pfizer'' и немската ''BioNTech “. Това се показва в документ, оповестен на уеб страницата на Американската администрация по храните и медикаментите (FDA).

„ Има шест смъртни случая през отчетния интервал (2 смъртни случая във имунизираната група, 4 в плацебо групата) “, се споделя в документа.

Отбелязва се, че в групата, получила имунизацията, един участник с атеросклероза и затлъстяване е умрял три дни след първата доза от лекарството, а различен участник е претърпял сърдечен удар 60 дни след използването на втората доза и три дни по-късно е записана гибелта му.

В групата с плацебо двама души са умряли от инсулт и инфаркт, като повода за гибелта на още двама участници не е открита. Половината от умрелите във всички групи са над 55 години.

Администрацията по храните и медикаментите (FDA) е насрочила среща за 10 декември, с цел да утвърди имунизацията, създадена от ''Pfizer “/ “BioNTech “. Фирмите подадоха заявление за утвърждение на 20 ноември.

По-рано беше обявено, че американските управляващи чакат да стартират да имунизират жителите на страната против ковид на 11 или 12 декември. И въпреки всичко имунизацията не поражда „ никакви съответни опасения за сигурността “, съобщи американският регулатор, представен от Агенция Франс Прес.

Данните от 38 000 американски участници в проучването разкриват "благоприятен профил на сигурност, без да са открити съответни опасения за сигурността, които да попречат на издаването от EUA на позволение за незабавна приложимост ", се споделя в документа на FDA.

Той прибавя, че ефикасността на имунизацията за попречване на Covid-19 е 95%, работи еднообразно за възрастовите, половете и расовите групи, както и за хората с главните болести, които са изложени на висок риск.

FDA съобщи, че са нужни повече проучвания, с цел да потвърдят доказателства, че имунизацията предотвратява даже най-лошите случаи на ковид, че предлага отбрана след първата от двете дози и че работи при хора, които преди този момент са били инфектирани.

Най-честите нежелани реакции са реакции на мястото на инжектиране (84 процента), отмалялост (63 процента), главоболие (55 процента), мускулна болежка (38 процента), настинка (31 процента), болки в ставите (23,6 процента), тресчица (14 процента).

Реакциите, класифицирани като "тежки ", са по-чести след втората доза и по-редки при участници на възраст 55 и повече години. Има някои нежелани събития, класифицирани като „ съществени “ - най-високата степен.

Има четири случая на парализа на Бел - не доста сериозна форма на лицева парализа, която по принцип отзвучава - в групата на имунизациите и нито един в групата на плацебо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР