Шест допълнителни вагона към състава на влак Родопи, който се

...
Шест допълнителни вагона към състава на влак Родопи, който се
Коментари Харесай

Теснолинейката Септември-Добринище с допълнителни вагони

Шест спомагателни вагона към състава на трен „ Родопи ”, който се движи по маршрута Септември-Добринище ще обезпечи БДЖ във връзка Националния празник – 3 март.

Влаковата комбинация ще пътува с повишен състав по отношение на трансформиралата се в обичайната самодейност на Гражданско съдружие „ За теснолинейката “ под мотото „ На 3-ти март: Заедно в теснолинейката ”. Събитието се провежда за четвърта поредна година във връзка отбелязването на Националния празник на РБългария и с всяка последваща година притегля от ден на ден искащи да се причислят към празничното пътешестване.

Теснопътният трен ще замине от гара Септември в 08:46 ч. След неговото идване в гара Якоруда пътуващите с композицията могат да се включат в шествието до центъра на градчето, където ще могат да се насладят на тържествена стратегия.

Цената на билета от Септември до Якоруда е 4.60 лева, а на непокътнатото място 0.50 лева За деца до 7-годишна възраст чиновниците на билетните каси ще издават безвъзмездни билети с нулева стойност против показване на документ, удостоверяващ възрастта им.

Теснолинейната линия по маршрута Септември-Добринище е включена в листата с най-интересните железопътни линии в Европа, оповестен в Пътеводителя за Европейските железопътни написания, публикуван от немските железници (DB). Средната скорост, развивана от теснолинейната комбинация по маршрута е 40 км/ч. Линията минава през голям брой живописни кътчета с многочислени тунели и мостове. По трасето се намира гара Аврамово, която е най-високо разположената гара на Балканския полуостров – на 1267 м надморска височина. Железопътната линия е с междурелсие 760 мм и дължина към 125 км, като стартира от Горнотракийската равнина, минава през западните Родопи и Аврамовата седловина (разделяща Рила и Родопите) и доближава разложкото поле в подножието на Пирин. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР