Шест детски градини в район „Централен“ спечелиха проекти за ремонт

...
Шест детски градини в район „Централен“ спечелиха проекти за ремонт
Коментари Харесай

6 градини в Централен спечелиха пари за ремонт на детски п...

Шест детски градини в регион „ Централен “ завоюваха планове за ремонт на площадките за игра и облагородяване на дворните пространства. Подмяната на оборудванията ще бъде финансирана по подпрограма „ Проектиране и създаване на нови детски площадки и/или ремонт и узаконяване на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини “, част от Общинската просветителна стратегия 2020-2022 година



ДГ " Люляк "

Планира се реновиране на остарелите площадки в ДГ „ Зора “, ДГ „ Чучулига “, ДГ „ Радост “, ДГ „ Люляк “ и ДГ „ Буратино “. В две от градините – „ Зора “ и „ Буратино “ ще бъдат актуализирани по две уреди, а в ДГ „ Малкия принц “ се планува равнене на двора и замяна на плочките на алеите.

Ремонтите ще приключат до 30-ти септември, тъй че новите и съвременни площадки за игра ще посрещнат децата при започване на идната образователна година.

„ Радвам се, че взаимните старания на администрацията на регион „ Централен “ и на управленията на детските градини дават резултат. Надявам се съдействието ни да продължи отсега нататък и децата да имат от ден на ден обичани и безвредни пространства за игра “, разяснява кметът Георги Стаменов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР