Шест държави членки на еврозоната могат да нарушат европейските правила

...
Шест държави членки на еврозоната могат да нарушат европейските правила
Коментари Харесай

Шест държави от еврозоната могат да нарушат бюджетните правила през 2018 г.

Шест страни членки на еврозоната могат да нарушат европейските правила за равнището на бюджетния недостиг през 2018 г, предизвести Европейската комисия.

Проектобюджетните проекти на Белгия, Италия, Австрия, Португалия, Франция и Словения слагат под риск от несъблюдение условията за 2018 г, заложени в Пакта за непоклатимост и напредък. За Италия, Франция и Белгия Комисията отбелязва, че не са съумели да съкратят обществения си дълг в сходство с условията на Европейски Съюз.

„ Франция, Белгия и Италия не понижават размера на дълга с темпото, изисквано от разпоредбите на Европейски Съюз. Особено сме обезпокоени за Италия, която има втория максимален дълг в еврозоната – преизпълнен 130% от Брутния вътрешен артикул. През пролетта на идната година ще преразгледаме осъществяването на условията от страна на Италия “, уточни Пиер Московиси – еврокомисар по икономическите и финансовите въпроси.

Относно Франция Европейски Съюз показва, че за тази година страната може и да понижи бюджетния недостиг под 3% от Брутният вътрешен продукт, само че през идната година може още веднъж да наруши това предписание, в случай че не понижи задоволително структурния си недостиг.

Въпреки проблемите към съставянето на ръководеща коалиция, Германия се придържа прецизно към условията на Европейски Съюз за недостига и държавния дълг, които са надлежно под 3% от Брутният вътрешен продукт и под 60 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Сред останалите членки на еврозоната, които са в нормите, са още Холандия, Люксембург, Ирландия и балтийските страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР