Шест атрактивни маршрута с непознати на масовите туристи архитектурни, изторически,

...
Шест атрактивни маршрута с непознати на масовите туристи архитектурни, изторически,
Коментари Харесай

Непознати кътчета на София събра виртуален тур

Шест атрактивни маршрута с непознати на всеобщите туристи архитектурни, изторически, куртурни и художествени забележителности на София може да бъдат опознати посредством мобилното приложение и интернет страница www.unknown-sofia.com на самодейността " Виртуален тур – непозната София " и да провокират жителите и посетителите на столицата да ги видят онлайн.

След съществено и задълбочено проучване, както на съществуващи материали за София и нейните места, по този начин и на мнението и усещанията на разнообразни хора са открити над 50 непознати и красиви забележителности на София, от които 39 обекта са влезнали във виртуалния тур след допитване на над 400 души.

Маршрутите " Познатото Непознато ", " Бижу зад ъгъла ", " София цъфти ", " Графити арт ", " Тук живя и твори... " и " Любознателни пътешественици " ще притеглят феновете на градското изкуство, архитектура и археология.

" София е цялостна със скрити, красиви и забавни забележителности, за които ние постоянно не подозираме ", разяснява Станислав Червенков, началник на новаторския план, осъществен от Центъра за предприемачество и управническо развиване България и изпълняван с финансовата поддръжка на Столична община – Програма " Европа ".

Проектът е предизвикан от това, че на фона на доста посещавани обекти в София, в сянка остават по-малко известни, които обаче могат да прибавят стойност и да обогатят туристическия образ на столицата.

Най-атрактивните от непознатите съкровища на столицата са Часовникът с двете кули, Гробница на Хонорий, Славейковите дъбове, Графитът " Мечта за семейство ", Коронясаната къща на проф. Иван Гергов, Домът на артилерията, Арт-къща с музей " Куклите ", показва Валентин Георгиев, специалист по плана.

Мобилното приложение и уеб сайтът оферират точното местонахождение на забележителностите, фотоси, както и 360-градусова гледка на 7 от разпознатите обекти. Мобилно приложение Unknown Sofia оказва помощ на пътешествениците в придвижване, както и на феновете на новаторските технологии да достъпят до богатата информация и местонахождение на забележителностите. То може да бъде намерено в Гугъл Play (за Android) и App Store (за iOS).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР