Шест апартамента са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в

...
Шест апартамента са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в
Коментари Харесай

Пожар унищожи 6 апартамента в кооперация в Чепеларе

Шест жилището са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в Чепеларе, заяви пред Българска телеграфна агенция ст. комисар Симеон Цървуланов, шеф на Районната противопожарна работа в Смолян. Пожарът е сподавен, от жилищата са евакуирани над 10 жители.

Огънят в кооперацията е видян след 5:00 часа тази заран. Пожарът се увеличен бързо, защото постройката е с гредоред. Гасенето на огнената буря е лишило към три часа на пожарникарите. Разследване ще обяснява дали пламъците са тръгнали от намираща се в съседство колиба, в която е имало прокарано електричество. Огънят е засегнал отчасти и прилежаща къща.

Обитателите на шестте жилището са настанени при родственици. Общинският съвет в Чепеларе ще заседава изключително на следващия ден, с цел да се реши по какъв начин ще бъдат подкрепени останалите без жилища фамилии, прецизираха от Общинската администрация.

Предвижда се да бъде разисквано предложение за разпределяне на парични суми за потърпевшите, както и вид за настаняване в общинско жилище на едно от фамилиите, което е с три деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР