Шерика Джаксън от Ямайка направи фантастично бягане и взе златото

...
Шерика Джаксън от Ямайка направи фантастично бягане и взе златото
Коментари Харесай

Шерика Джаксън спечели спринта на 200 метра с второ най-добро постижение в историята

Шерика Джаксън от Ямайка направи фантастично тичане и взе златото в спринта на 200 метра при дамите с второ достижение за всички времена - 21.45 секунди.

28-годишната Джаксън мина завоя дружно с петкратната международна шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) и международната шампионка на 200 метра от Доха 2019 Дина Ашър-Смит (Великобритания), само че във вторите 100 метра беше изключiтелно бърза. Тя пресече финала за 21.45 секунди - връх на шампионатите, народен връх и второ достижение на 200 метра в историята след международния връх на Флорънс Грифит-Джойнър (САЩ) от 21.34 секунди от Игрите в Сеул 88.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс завоюва среброто с персонален връх за сезона 21.81 секунди, а Ашър-Смит приключи трета с 22.02 секунди.

Двукратната олимпийска шампионка Елейн Томпсън-Хера (Ямайка) финишира седма с 22.39, надалеч от персоналния си връх за сезона 21.97 секунди, с което към този момент заема трето място във безконечната класация.

Двете американки във финала Аби Стейнър и Тамара Кларк се класираха надлежно пета и шеста с 22.26 и 22.32.

"Чувствам се ужасно. Излязох и направих шоу. Най-бързата жива жена, народен връх и връх на шампионатите, не мога да се оплача ", сподели Джаксън.

28-годишната спринтьорка има много самостоятелни медали в кариерата си, в това число сребро на 100 метра в Юджийн предишния уикенд, само че в този момент завоюва и първа самостоятелна международна купа.

"Знам, че Шели евентуално е една от най-хубавите спринтьорки в света на завои, тъй че трябваше да пробягам кривата допустимо най-силно. Знам, че съм мощна и бърза преди финала, тъй че знаех, че когато в последна сметка я настигна, мога да я изпреваря ", добави шампионката.

Джаксън сподели, че не мисли за времена и върхове. Върховото достижение на Грифит-Джойнър, която умря през 1998 година на 38, преди се смяташе за недосегаемо, само че към този момент не е по този начин.

35-годишната Фрейзър-Прайс, която завоюва международната купа на 200 метра през 2013 година, стартира чудесно и водеше до завоя преди Джаксънда я изпревари.

"Бях в действителност изтощена физически и душевен, само че желаех да изляза и да направя положително тичане ", сподели Фрейзър-Прайс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР