Shenlan е марка електрически автомобили на китайската компания Changan Auto,

...
Shenlan е марка електрически автомобили на китайската компания Changan Auto,
Коментари Харесай

Huawei представи холографски интерфейс за автомобили, който се изобразява директно на предното стъкло пред очите на водача

Shenlan е марка електрически коли на китайската компания Changan Auto, която се употребява с поддръжката на Huawei и CATL. Създателите на Shenlan S7 имат намерение да създадат гражданска война в автомобилната промишленост благодарение на холографски интерфейс, който демонстрира по-важната информация за работата на автомобила непосредствено на предното стъкло.

Информационно-развлекателната система на електрическия автомобил, която се базира на операционната система HarmonyOS, ще получи напълно нова функционалност – холографски HUD интерфейс. Критичната информация ще се демонстрира пред лидера на предното стъкло. Тя ще наподобява по този начин, като че ли детайлите на дизайна „ плуват “ пред него на разстояние към 7,5 метра.

Яркостта на системата се контролира автоматизирано според от времето на деня и метеорологичните условия. Системата също по този начин взема поради пътната настилка и околната среда и надлежно се настройва, в случай че автомобилът се намира в тунел или на песъчлив път. Триизмерната навигация се наслагва върху пътя, което улеснява шофирането в чужд за лидера регион.

Според основателите на HUD системата интерфейсът ѝ е елементарен и подсъзнателен, като отстранява нуждата от съчетание на данни от голям брой принадлежности. Но макар толкоз радикалната смяна в навигационната система на автомобила, Shenlan S7 е в допълнение оборудван с два екрана: 15,6-инчов екран на предния панел, който може да се върти и накланя, и 12,3-инчов екран, закрепен под тавана над предната пътническа седалка и се употребява за развлечение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР