Шенжен е градът с най-голяма плътност на 5G базови станции

...
Шенжен е градът с най-голяма плътност на 5G базови станции
Коментари Харесай

Шенжен има повече 5G базови станции от цяла Европа


Шенжен е градът с най-голяма компактност на 5G базови станции в света
(снимка: CC0 Public Domain)

К итайската 5G мрежа в Шенжен към този момент има над 46 000 базови станции. За съпоставяне, в цяла Германия те са 850, по данни на Business Daily. С други думи, Шенжен е 50 пъти по-напред от Германия по брой 5G базови станции. В момента Китай изпреварва освен Германия, само че и цяла Европа.

Германските мрежови оператори Deutsche Telekom, Vodafone и Telefonica споделят, че технните 5G мрежи към този момент обслужват милиони консуматори. Проблемът е, че мрежите ими не разчитат на усъвършенствана 5G мобилна съгласуваност, отбелязва. Вместо това те употребяват евтини софтуерни актуализации, с цел да създадат съществуващата си 4G мрежа да наподобява като 5G.
още по тематиката
Тоест, немските оператори не употребяват независима 5G мрежа, която в действителност е „ същинската 5G ”. В резултат на това клиентите виждат логото 5G на своите смарт телефони, само че действителната скорост на интернет остава на практика непроменена.

В момента Шенжен има най-високата компактност на 5G базови станции в света. Това е и първият град с цялостно покритие на самостоятелни 5G мрежи.

Към края на предходната година в Китай бяха конфигурирани 718 000 базови 5G станции, което съставлява 70% от общия им брой в международен мащаб. Тази година се чака броят на 5G базовите станции в страната да надвиши 1 милион.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР