Шенген, социална политика, доходи, образование, здравеопазване и икономика са приоритетите,

...
Шенген, социална политика, доходи, образование, здравеопазване и икономика са приоритетите,
Коментари Харесай

Нинова: Моментът е ключов за съставяне на правителство с третия мандат, при когото и да отиде

Шенген, обществена политика, приходи, обучение, опазване на здравето и стопанска система са целите, които едно такова държавно управление с не дълъг небосвод би трябвало да има
„ Сега е основен миг за отговорност пред страната и сформиране на държавно управление с третия мандат, при който и да отиде той. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Тази неделя “ по bTV.

„ Ако президентът връчи третия мандат на нас, ние незабавно ще свикаме нашия Национален съвет, ще обсъдим всички разновидности, ще излезем и ще ги обявим. Трябва да решим с кои партии да беседваме. Според мен първо би трябвало да поканим водачите на партиите – да приказваме имаме ли предпочитание да вършим държавно управление или просто някаква реплика, с цел да не се понесе виновността за идните избори от някои от партиите. Ако водачите заявяват подготвеност за диалози, втората стъпка е да се свикат екипите по една стратегия за ръководство, на която да се постави период и задания “, сподели още Нинова.  

Тя уточни, че левицата не желае да предпоставя условия, които знае, че авансово могат да обрекат един подобен диалог, както е станало с втория мандат на „ Продължаваме промяната “ с изискването за продължение военната помощ за Украйна и приемането на украински войски на територията на България.  

„ Идеалният вид е да има най-малко 121 депутати, които да са подготвени да работят за приемането ни в Шенген, да работят за обучение, просвета и просвета, за опазване на здравето, за обществена политика и за стопанска система. Това са цели, които би трябвало да се разпишат в една стратегия на държавно управление с не дълъг небосвод “, безапелационна бе тя.

Тя напомни, че груповият орган на Българска социалистическа партия има решение да не се поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ – т.е., в случай че третият мандат е на Движение за права и свободи или „ Възраждане “, левицата няма да го поддържа, а поддръжката при всички други разновидности зависи от това какво бъде записано в програмата.

„ Моментът изисква взаимни отстъпки, само че те би трябвало да са рационални, да не обезличават партиите и да слагат преди всичко националния интерес “, акцентира Нинова, като означи, че Българска социалистическа партия най-малко от 7 години се бори с модела на задкулисието и кражбите, и в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи са обликът на този модел, то без неговата смяна не може да се води обща политика

„ Предимството на Българска социалистическа партия за третия мандат е, че запазихме добър звук с всички партии, макар кардиналните ни разлики и разногласията ни по огромните политически въпроси. Това ни дава опция да беседваме с всички и да вземем рационално решение. Ако не го вземем, да излезем и да разбираем на хората – това са разликите, не става – и отиваме на избори. Просто е “, сподели още Нинова по тематиката за третия мандат.

„ Въпросът за водачеството ми в Българска социалистическа партия не е спиран да бъде повдиган от 2017 година – съвсем откогато съм определена, изключително след промяната, която направих в партията за мандатите на депутатите, за директния избор на ръководител, борбата, която организирахме с вътрешни зависимости “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия и дефинира като нереалистично упованието на идния Конгрес да има промяна на управлението, защото с промяната за директен избор на ръководител от всички членове на партията, Конгресът не е органът, който може да го сменя.

„ Тъй като предстоят да бъдат прегледани и уставни промени, доста ме радва, че идват доста оферти директният избор да се разшири и за други органи в партията “, добави Корнелия Нинова.

„ Поканихме господин Кошлуков на чуване в културната комисия поради гневната социална реакция за кино лентата за Ботев. Защото с парите на хората се финансира и се излъчва в държавна телевизия един филм, който окарикатурява национални герои. Преди това същото се случи с филм на същия режисьор за Левски. Това е огромна политическа тематика. Ние сме загрижени за българската нематериалност, просвета и национално схващане “, сподели тя във връзка с чуването в парламентарната комисия на шефа на Българска национална телевизия.

Корнелия Нинова изясни, че става въпрос освен за тези филми. „ Знаете ли по какъв начин децата в учебно заведение учат „ Опълченците на Шипка “? „ Днес се чака да бъде най-тежкият ден от борбата с пожара, който гори в резервата „ Бистришко бранище “ във Витоша. В битката с огъня вземат участие близо 300 души. “ Това е „ Опълченците на Шипка “ “, зачете тя от учебник за 7 клас и продължи: „ Какво учат децата в учебно заведение за „ Българският език “ на Иван Вазов – какви са преимуществата и благосъстоянието на българския език: „ Дава ви независимост на словото, каквото и Америка не може да ви даде. Докато пътуват българите може да разискват каквото си изискат, без другите да ги схванат, и това е безспорно огромното преимущество на българския език “. Пенчо Славейков – „ Неразделни “: „ Хиляди пъти ѝ споделих, че това момче е смотаняк и не е за нея. Ще ги разделя непременно. Как не ги е позор, би трябвало да ги рапортувам на шефа “. И последно, въпреки че има още доста такива образци  – „ По беритба “ на Елин Пелин – гибелта на Пенка на равнищата по какъв начин е показана: „ Най-често до акцидент на работното място води прилепяне, премазване, смазване от нещо. Втората причина за тежките контузии е рухване от височина. Следват провали от електрически ток и затрупване от земни маси “. “

„ С нашите пари убиваме българщината, духовността, класиците и отглеждаме едно потомство, което няма да знае що е то българщината. Това беше огромната тематика в парламентарната комисия по просвета, присъединяване на дъщерята на президента във филм беше второстепенна. Представляваше въпрос има ли спор на ползи. От това, което ви прочетох, заслужава ли с една стратегия на бъдещо държавно управление да запишем обзор на наличието на учебниците и привеждането им в съответен тип – понятен и в сходство с историята и класиците? Не са отговорни издателите. Това се прави от Министерството на образованието и науката. От тези скандални случаи, съответно ли да е извадим политическия извод, че би трябвало да отделяме 1% от Брутният вътрешен продукт за просвета и да имаме надзор по какъв начин се харчат тези пари? “, попита ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР