Шенген не ни трябва, но сме принудени да кандидатстваме. Това

...
Шенген не ни трябва, но сме принудени да кандидатстваме. Това
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Бойко дава бонбон на всеки протестиращ

Шенген не ни би трябвало, само че сме принудени да аплайваме. Това съобщи в предаването „ 12+3 “ социологът Андрей Райчев.
„ На процедура Шенген е отстранен. Второто е, че съществуването на Шенгенски съглашения там и неналичието тук ни пази от имигрантите. От тези имигранти от Ирак, Афганистан, основният проблем – в действителност пази, тъй като той преодолявайки нашите отбрани, би трябвало още един път да преодолява и техните отбрани и ненужно си усложнява задачата. По тази причина, в случай че Ердоган преднамерено не пусне сирийци да тръгнат на север, ние не сме застрашени. Никакъв Шенген не ни би трябвало. Пък и самият Шенген се счита за „ заровен “, желаят да го преразглеждат “. Това, на което доста се надявахме, е да получим в тези 6 месеца покана за чакалнята на еврото, добави Райчев. Според него това е доста значимо:
„ Повечето дребни страни, които взеха еврото, не съжаляват. … Ние минусите от еврото сме си взели, само че плюсовете не сме. Може малко да скочат цените, само че това е нищо спрямо резултата. Плюсът е, че те преглеждат от европейското валутно пространство, ти си същински в Европа. Втори доста огромен плюс е, че заемите ти ги дават на по-ниски лихви “.
Според Райчев, по време на Българското председателство не би трябвало да се подхваща нищо, само че може би си коства по-късно да се направи един опит, като се вкарат две валути.
Свикнахме на непрестанен скандал, сподели социологът за връзките сред ръководещи и съпротива. Той уточни, че разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия понижава:
„ И двете партии не се борят за всички места. Ако тяхната разлика е по-малка от дребна партия, това значи, че при съюз с някоя дребна партия вторият може да победи първия. За ГЕРБ е доста значимо да води значимо “.
Райчев означи, че все още не се приказва за предварителни избори. Причините за това са две, сподели той и ги уточни:
„ Икономиката в страната върви добре. От друга страна Борисов подхваща нещо, което е особено за „ Борисов 1 “ и за „ Борисов 2 “ – непрестанно връчване на дребни бонбони на всеки протестиращ. Това е характерност на ръководството, по този начин ще бъде – подобен е индивидът, подобен е политикът, такива са надлежно неговите гласоподаватели. Това води до не правене на основни промени и дава опция за солидна рецензия, само че тя не е доста сериозна в очите на електората. В очите на по-интелигентните хора се вижда ясно, че в случай че ние продължаваме да плащаме за тези железници да вземем за пример, които продължаваме да не реформираме – 30 млн. на месец, т.е. всички българи събират по 5 лева и ги дават на железниците на месец за нищото. Сега същата история следим с инвалидите. В България има чудовищно количество инвалиди, подправени инвалиди. Ако ние в действителност сме такава страна, ние сме за хоспитализиране на нацията, неуместно “.
Според Райчев всичко това дава чувство за застой, а въпреки това – и за успокоение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР