Шенген е постижение на правителството и парламента, които работят вече

...
Шенген е постижение на правителството и парламента, които работят вече
Коментари Харесай

Денков: Търсим решение за приемането ни и по суша в Шенген през тази година

Шенген е достижение на държавното управление и Народното събрание, които работят към този момент седем месеца. Ползите са за десетките хиляди български жители, пътуващи в Европа, както и за туризма. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, който тази заран отговаряше близо час на въпроси на жители и медии във Facebook.

Премиерът посочи, че след тежки договаряния и благодарение на Европейската комисия, е контрактувано през актуалната година да се проведат договаряния за приемането ни в Шенген и по суша. По думите на акад. Денков ще търсим решение за приемането ни и по суша през тази година.

Министър-председателят дефинира като „ измислици “ всички изказвания, че страната ни се е съгласила да приема в допълнение бежанци. По думите му с тези внушения се прави опит да бъдат изплашени българските жители и да бъде омаловажено постигнатото от кабинета. Дезинформацията заплашва националната сигурност, когато хората бъдат заплашвани с несъществуващи рискове, уточни акад. Денков. Той беше безапелационен, че страната ни съблюдава Дъблинското съглашение и взаимодейства с останалите страни членки по защитата на границата.

Премиерът удостовери, че държавното управление работи интензивно и по другия основен приоритет за България – еврозоната. С министъра на финансите обсъждаме ограничения какво още може да създадем, с цел да спадне бързо инфлацията, съобщи акад. Денков. Министър-председателят посочи, че част от инфлацията е обвързвана с нарастването на приходите и по-високия стопански напредък, който е и измежду най-високите в Европа. Премиерът напомни също по този начин, че за 2023 година вложенията са с 50% повече от предходната година. Важно е да привличаме вложители, които оферират добре платени работни места, добави акад. Денков.

За Националната детска болница министър-председателят съобщи, че следва процедурата по архитектурното и техническо осъществяване на болничното заведение. Поканен е и външен съветник – Европейската капиталова банка, което е спомагателна гаранция, че ще се обезпечи най-хубавото по отношение на дейностите в лечебното заведение. Целта ни е да построим болница, която е в действителност потребна, а няма да отразява лобистки ползи, безапелационен беше акад. Денков.

Здравеопазването, образованието и демографката политика остават приоритет и отсега нататък. Моят проект за тази година е да подготвим управническа стратегия до края на мандата, която е извънредно ориентирана към проблемите в тези сфери, съобщи министър-председателят. По думите му при идната ротация в изпълнителната власт би трябвало да се търси оптималната последователност, тъй че да не се затрудни работата на кабинета. Всеки министър ще бъде оценен съгласно свършената работа според управническата стратегия. Тази оценка ще бъде дадена от премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР