Шенген е на първо място голяма победа за България. Разбира

...
Шенген е на първо място голяма победа за България. Разбира
Коментари Харесай

Денков: Бях готов да работя с Мария Габриел, но други хора не го позволиха

Шенген е преди всичко огромна победа за България. Разбира се, нямаше да се случи без общите старания на министрите в държавното управление и екипната работа беше доста значима. Когато хората работят дружно, по този начин се ражда доверието, а Шенген е на първо място доверие. Това съобщи пред публицисти министър-председателят в оставка акад. Николай Денков след края на тържествената гала във връзка влизането на България в Шенгенското пространство по въздух и вода на Летище София.
В този аспект Денков регистрира и добре свършената работа на Народното събрание, приемайки нужните за задачата закони.
За влизането на България и по сухоземен Шенген министър председателят уточни, че се търси „ политически подобаващ миг след европейските избори и може би след австрийските избори. Той обаче посочи, че крайното решение по този въпрос ще зависи както от развиването на политическата обстановка у нас, по този начин и от това доколко крайнодесните партии в Европа ще вземат превес.
Слабо познавам господин Главчев, само че има престиж на човек, който е сериозен и справедлив. Само ме изненадаха опитите да се каже, че нямал връзка с ГЕРБ, което е неуместно. Надявам се, че ще направи кабинет, който няма да буди подозрения, тъй като няма по какъв начин да се проведат почтени избори с хора, на които се няма доверие, съобщи акад. Денков на въпрос за бъдещия длъжностен министър председател на страната.
„ Ако Калин Стоянов остане вътрешен министър, това би хвърлило сериозна сянка върху честността на изборите и имам аргументи да го кажа “, добави още министър председателят в оставка.
„ Миналата седмица помолих зам.-министри да създадат една информация за това до каква степен се е водела битка против пазаруването на гласове. Отговорът от една от службите беше, че все едно не е имало избори, т.е. нищо не е опитано да се направи в битката с пазаруването на гласове. Ето ви един справедлив знак “, разкри пред медиите акад. Денков. Той изрази вяра министърът на електронното ръководство също да не бъде част от служебното държавно управление на Димитър Главчев.
Николай Денков увери, че ще направи всичко, което зависи от него, с цел да може България да продължи по пътя на промените и да се употребява с доверието от интернационалните сътрудници.
Съжалявам, че не успяхме да осъществяваме проекта за тези 18 месеца. Бях подготвен да работя с министър-председател Мария Габриел, само че за жалост други хора блокираха този развой.
Премиерът в оставка уточни, че след изборите ще се разбере накъде ще продължи да се развива България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР