Шенген е изключително интересна тема. България наистина е направила всичко

...
Шенген е изключително интересна тема. България наистина е направила всичко
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС: Страната ни е готова и заслужава да бъде приета в Шенгенското пространство

Шенген е извънредно забавна тематика. България в действителност е направила всичко и тя е приключила своята техническа подготвеност по време на държавното управление на Бойко Борисов, с министър Цветан Цветанов.

Това съобщи пред NOVA Димитър Георгиев някогашен началник на ДАНС.

Влизайки в Европейския съюз, той уточни, че сме почнали подготовката си за присъединение към Шенген.

„ В резултат на това изградихме доста неща. Бяха подготвени над 40 000 полицейски чиновници. Това образование в този момент дава своя резултат”, обясни още специалистът.

„ Страната ни е подготвена и заслужава да бъде призната в Шенгенското пространство. Нидерландия е страна, която постоянно сензитивно е разглеждала този въпрос, според от други аргументи, които не са в България”, добави той.

Георгиев изясни, че е бил в нидерландския парламент, където е направил презентация какво е свършила България.

„ Отговорили сме на всички сложени въпроси. Но в един миг се схваща, че заради други аргументи, евентуално с вътрешнополитически аспект, се взима решение, което да резервира стабилността на Нидерландия и на правителството”, акцентира Георгиев.

Той е на мнение, че президентът е направил всичко допустимо по тематиката „ Шенген”.

„ Перфектно си свърши работата и пази българската позиция. По-лесно щеше да му бъде, в случай че имаше едно общо политическо мнение, което да се каже „ Да, ние подкрепяме”, счита още някогашният началник на ДАНС.

Георгиев напусна директорския пост в ДАНС по време на служебния кабинет „ Янев”.

„ Със Стефан Янев съм работил и прелестно се разбирам с него. Просто това е една преценка към сегашния миг, която се допуска, че се е отразила добре на обстановката и е запазила организацията да работи без сътресения”, изясни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР