Шенген е едно от достиженията на европейския проект и днес

...
Шенген е едно от достиженията на европейския проект и днес
Коментари Харесай

Мария Габриел: Шенген е едно от достиженията на европейския проект, исторически момент е, че България става част от него

" Шенген е едно от достиженията на европейския план и през днешния ден е исторически миг, тъй като България става част от него ", сподели вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел по време на тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода, оповестява Българска телеграфна агенция.

България става общественост от милиони хора, пътуващи свободно, с изгоди за бизнеса, за туризма и културата. Нека всички дружно да продължим до крайната цел за премахването на инспекциите по сухопътните граници, съобщи Габриел.

Няма доста моменти в живота на всеки един от нас, в който означаваме резултат, реализиран в резултат на обединени старания, на доста обща работа. Този ден е и единствен, тъй като той през днешния ден ни споделя, че България към този момент не е единствено наблюдаващ към масата и дебатите, които са свързани с укрепнало, мощно, добре функциониращо Шенгенско пространство, разяснява вицепремиерът.

България задава посока и е добър образец. България със своя опит ще оформя бъдещето на Шенгенското пространство и ще има ползотворно присъединяване в това всички жители да се усещат по-сигурни, сподели още Габриел.

Присъединяването на страната ни към Шенген беше маркирано със алегорично отваряне на границата. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР