Шенген е един от най-важните приоритети за страната, а това,

...
Шенген е един от най-важните приоритети за страната, а това,
Коментари Харесай

Пречката за членството ни в Шенген била в пленарна зала

Шенген е един от най-важните цели за страната, а това, което можеше да се направи, е да имаме явен проект със законодателна стратегия и дипломатически старания, акцентира премиерът Николай Денков в Народното събрание по време на блиц контрола.

България би трябвало да бъде в зоната Шенген, а и това ще е от изгода за цяла Европа, безапелационен бе министър председателят. Държавата ни има ясни причини какви са изгодите от участието ни в Шенген за страните членки, посочили сме и по какъв начин сме засилили защитата на границата. Ние покриваме безусловно всички критерии, посочи Денков. Според него този месец можем да се поздравим с триумф.

А единствената спънка за участието ни в Шенген е в пленарна зала.

Отново в границите на блиц контрола министър председателят увери, че българската стопанска система се оправя добре, а тази година ще приключи с към 1,9% напредък.  За справяне с икономическите рецесии излаз са непознатите вложения. С 30% повече непознати вложения регистрира министър председателят тази година.

Мерките, които подхващаме, са верни, посочи Денков. На над 4 милиарда лв. възлиза ползата за вложения в Стара Загора, както заяви той.

Социалистът Румен Гечев посочи от парламентарната естрада, че Румъния се оправя много по-добре от нас, на което Денков изясни, че триумфът на Румъния се дължи на това, че страната е реформирала правосъдната си система.

Левите предлагат да сме по-внимателни във външната политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР