Схемата за разширението на Синята зона в бургаския комплекс Братя

...
Схемата за разширението на Синята зона в бургаския комплекс Братя
Коментари Харесай

Преработват схемата за разширение на Синята зона в Братя Миладинови

Схемата за разширението на Синята зона в бургаския комплекс „ Братя Миладинови “ ще бъде модифицирана. Това става откакто Общинският съвет на съвещанието в края на януари гласоподава по-големия обсег, а незабавно по-късно постъпиха тъжби от жители, установили нередности в решението на съветници. В комисията по „ Транспорт и сигурност на придвижването “ през днешния ден имаше и диспути, оповестява БНР Бургас.

В последния ден на януари Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на Синята зона в к-с „ Братя Миладинови “ с следващото ѝ уголемение. Последваха възражения от живущи в региона.

„ Жалбата е от живущите в блокове с номера 133, 134 и 118. Тя е по отношение на несъгласие против план към докладна бележка за уголемение обсега на Синята зона в частта „ Паркинг11 “ и „ Подзона 27 “. Ще ги изпратим на Оперативна програма “Транспорт “ ", сподели Евелина Михалева, ръководител на отрасловата комисия. 

" В жалбата се споделя, че живущите не са съгласни с проекта на паркоместата, по този начин както ги е направил пътният инженер. Съществуващото състояние на паркинга е перпендикулярно, а по проект би трябвало да е паралелно. Това ще понижи много паркоместата. Имат и противоречие с пътната настилка и положението на паркинга. Там задържаме всичко и не сме обособили нищо като зона. Коментираме го с отдел „ Строителство “ да намерим някакви благоприятни условия да сменим пътната настилка, едвам тогава можем да преминем към платеното паркиране ", съобщи от своя страна Пламен Димитров, новият шеф на Оперативна програма " Транспорт ".

" По отношение на жалбата от 118 блок  в к-с „ Братя Миладинови “ там хората са показали, че има два гаража и един трафопост.  По схеми има паркоместа, авно е станало някакво неразбирателство. Ще спазим закона и там няма по какъв начин да има места за паркиране пред гаражите.  Ще преработим схемата за този паркинг особено. Също и към трафопоста е неразрешено паркирането, по тази причина ще се съобразим с тези условия, които са за сигурност и обслужване на този трафопост няма да има паркоместа там и ще сложим забранителна пътна маркировка ",

На място е бил и Манол Тодоров, зам.-председател на комисията, който е безапелационен, че по този начин направената скица от администрацията е провокирала огромно недосолство измежду жителите. " Ще би трябвало да се  опитаме да я преработим. Освен това авансово подадената скица към този момент е ясно, че най-малко 6 места ще отпаднат. Улицата е доста тясна, местата ще бъдат по-малко, което отново ще провокира неодобрение, тъй като ще бъде мъчно да се паркира. “, добави Тодоров.

Друг общински консултант от тази комисия - Живко Господинов също се оказа собре осведомен с проблема.

„ Не е уместно на такава неприятна инфраструктура да се вкарва Синя зона.  Трябва да преразгледаме желанието на част от хората в региона. Преди да се направи Синя зона добре би било и да има публично разискване. Оказва се, че една дребна част от живущи в комплекса са подали искане, а да се види какъв брой хора желаят и какъв брой - не. А в случай че има публично разискване ще избегнем сходни несъответствия и в бъдеще. В долната страна на Военна болница няма обособени тротоари. Там очевидно занапред би трябвало да се направи инфраструктура със подобаващ план. Едва тогава да се мисли за въвеждане на зони за паркиране. “, сподели съветникът от Българска социалистическа партия.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР