Схемата в Разград и Смолян не е една и съща.

...
Схемата в Разград и Смолян не е една и съща.
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Схемата в Разград е нещо ново, нагло и много арогантно

Схемата в Разград и Смолян не е една и съща. В момента, в който разбрахме какво се случва в Разград, направихме вътрешно изследване и предстоят инспекции на доста театри. Освен това работим с доста външни институции и още предходния министър е алармирал прокуратурата за 7 театъра, в които разградския не е измежду тях. Но до момента в който нямаме обвиняване няма да ги кажа. 
Прочетете още
Това разгласи пред БТВ културният министър Найден Тодоров по повод източваните пари посредством фиктивни трудови контракти в театрите в Разград и Смолян. 

" За Смолян мога да си показва какво си случва, за Разград още не ми го побира главата ", засегнат е министърът. 

" Това, което разбрах от медиите, в Разград са били назначени фиктивно хора, които нямат общо с културата и не са от Разград. Имало е лице медиатор, не знам дали е Петко Писков, не познавам никой от тях, това лице е намерило хора и събирало парите. Убеден съм, че работата на прокуратурата ще свърши с добър край. Ние също вършим вътрешни инспекции ", изясни министър Тодоров за самия случай.  

По думите му не желае в министерството да се стига до миг на параноя, в който всеки да упреква всеки. 

" По принцип ревизираме за разнообразни схеми, само че тази скица в Разград е нещо ново, нещо доста безочливо и надменно. Нашите инспекции най-често са за фиктивни продажби на билети, поръчки на компании, само че до момента в никакъв случай не се е стигало да се взимат парите на хората ", добави още той.  

Министърът изясни още, че пълномощията на шефовете на театрите са доста огромни. Те могат да назначат и продавачи на домати, в случай че желаят. В закон от 2013 година е записано, че те би трябвало да уведомят министърът на културата, само че тук никой не е споделил нищо. 

" Хванахме схемата, като забелязахме дребни претенции към банката, с ниски суми, само че в границите на 2-3 седмици няколко пъти и по този начин ни светна лампата, че нещо се случва ", изясни Тодоров. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР