Схемата с френската безработица - българи работят фиктивно във Франция,

...
Схемата с френската безработица - българи работят фиктивно във Франция,
Коментари Харесай

Слагат край на тарикатската схема, при която безработни българи получаваха по над 2000 лв. на месец

Схемата с " френската безработица " - българи работят фиктивно във Франция, след което връщат се в България, записват се в Бюрата по труда и по европейски правилник получават над 2000 лв. месечно заплащане за безработица.

Taзи порочна процедура е напът да бъде прекъсната. Това гласоподаваха на първо четене депутатите в парламентарната Комисия по труда и обществената политика.

Досега настоящата скица се възползва от европейски правилник, съгласно който при работа в чужбина се взима доходът от последния контракт. Така против няколко дни престояване там и фиктивно обезпечаване на висок доход  у нас тези работници получават приблизително 2250 лв. на месец.

За съпоставяне - оставащите без работа у нас получават обезщетение, основано на прихода им за година обратно. Предложението е това да важи и за работещите в Европейския съюз.

Тази процедура беше наречена " френска безработица ", защото Франция най-вече е избирана като страна с краткотрайна претовареност. Там е висок осигурителният приход, от който се дефинира размера на компенсацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР