Схема за незаконни трансплантации на органи, в които е замесена

...
Схема за незаконни трансплантации на органи, в които е замесена
Коментари Харесай

България е замесена в разследване на международна схема за нелегални трансплантации

Схема за противозаконни трансплантации на органи, в които е забъркана България, разкрива японски вестник.

През април 2021 година двама японци са получили трансплантация на бъбрек в болница в България, написа The Yomiuri Shimbun.

Операциите им са били уредени от 58-годишен турчин, който е бил задържан в Украйна по обвиняване за противозаконен трафик на органи. Трансплантациите у нас са били сполучливи, само че мъжът спрял да посредничи, откакто българските управляващи почнали следствие по съмнение за незаконни трансплантации от живи донори, осъществени в страната през 2019 - 2021 година, твърди още японското издание.

Схемата в Япония почнала да се разплита, откакто вестникът получил записи, в които въпросният турчин предлага трансплантации в Шри Ланка. Той бил обвързван с неправителствена организация, която го потърсила за помощ, откакто поради ковид нуждаещите се от нови органи японци не може ли да бъдат оперирани в Китай. Турчинът предложил трансплантации и в други страни, измежду които Украйна, Узбекистан и Киргизстан.

Споменатата Неправителствени организации отхвърля всевъзможни връзки с турчина и противозаконния трафик на органи и трансплантации. В следствието не се загатва нито името на болничното заведение в България, където са били трансплантирани японците, нито за кой град става въпрос.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР