Схема за измами атакува потребители чрез фалшиви имейли. За това

...
Схема за измами атакува потребители чрез фалшиви имейли. За това
Коментари Харесай

Фишинг атака от името на DHL! Фалшиви имейли валят по пощите

Схема за измами нападна консуматори посредством подправени имейли. За това алармира пловдивчанин до медията ни, като описа, че във фиишинг офанзивата този път е забъркано името на логистичната компания DHL.
Прочетете още
Въпреки, че подправените  имейли, все по-трудно подлъгват сърфиращите в интернет, този път несъмнено може някой да влезе в клопката на измамата. Имейлът е написан по подобен метод, че мъчно се вижда концепцията за източване на персоналните ти данни.

В полученото писмо написа, че до получателя му е изпратен пакет с компания DHL, който би трябвало да бъде признат. Самият пловдивчанин не е очаквал пратка и това го е озадчило.  Разбира се обаче, с цел да разберете какъв е вашият пакет, следващата стъпка е да натиснете линк, който да ви води до уловката. За приемането на въпросната " пратка " изписв а: " Въведете вашите данни, с цел да получите пакета, " Измамниците желаят да запишете цялостното си име, адреса си, града в който живеете, телефонния номер, имейл и схваща се  данните на вашата банкова карта. След това натискате бутона " продължи ", с цел да потвърдите заплащането си от 5.99 лв.. Пратка обаче надали ще има, само че киберизмамниците към този момент ще разполагат с вашите данни.

 

Подобни известия от разнообразни институции, банки и организации, които не са изпратени от формален канал, нормално са свързаин с измами. Съобщението приканва клиентите да последват линка и да вкарат данните си за вход към онлайн банкирането, както и чувствителни данни като имена, номер на банкова карта, период на годност на карта и CVV код.

В случай че сте получили такова известие, следва  неотложно да го изтриете, без да следвате линка и без да въвеждате никакви данни . Ако сте въвели информация, променете навреме потребителското си име и ключова дума за достъп до онлайн банкирането.

Важно е да знаете, че банка или друга институция при никакви случаи няма да изиска от Вас да предоставите данни за пароли, ПИН или CVC/CCV код на карта, както и други данни, свързани с достъпите Ви за електронно или мобилно банкиране.

Запомнете - в никакъв случай не влизайте в електронното си банкиране от линкове, които сте получили по имейл, SMS или от рекламни банери в интернет, а единствено от формалния уеб страница на вашата банка и от формалното мобилно приложение.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР