Схема тип Кумгейт - хора с близки и роднински връзки

...
Схема тип Кумгейт - хора с близки и роднински връзки
Коментари Харесай

БСП видя схема Кумгейт и в управлението на Булгартрансгаз

Схема вид " Кумгейт " - хора с близки и роднински връзки на висши постове, има и в управлението на " Булгартрансгаз ". Това настояват от Българска социалистическа партия.

Атанас Зафиров от левицата показа модела на ръководство на конференция в столицата.

" „ Булгартрансгаз” ЕАД се управлява от двустепенна управническа конструкция. Тя включва Надзорен и Управителен съвет. Надзорният съвет се управлява от ръководител и двама членове. Управителният съвет също се управлява от ръководител и двама членове. Веднага бих желал да заостря вниманието към личността на зам.-председателя на Надзорния съвет – господин Владимир Митрушев. Той е някогашен зам.-кмет на Община Димитровград. Неговият татко е и сега общински консултант от ГЕРБ”, изясни Зафиров, представен от " Фокус ".

Той напомни, че Делян Добрев е ръководител на регионалната конструкция на ГЕРБ-Хасково, а Община Димитровград е част от Хасковска област.

„ Интересна е и фигурата на ръководителя на Управителния съвет на „ Булгартрансгаз” ЕАД – госпожа Таня Захариева. Тя и сега е общински консултант от политическа партия ГЕРБ и освен това – тя е ръководител на Общинския съвет в Хасково. Другият член на Управителния съвет е изпълнителният шеф Георги Гегов ”, акцентира още Зафиров, а сътрудника му Иван Иванов добави, че Гегов живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата са кумове на Пламена Ненкова, която работи в отдел „ Анализи и интернационална активност в дружеството” и Александър Ненков – също депутат от ГЕРБ.

„ Тази роднинска връзка и роднински зависимости се придвижват освен на общинско равнище, само че и в държавните предприятия”, изясни Иванов. „ Тук още веднъж остава отворен въпросът до каква степен се простират пипалата на този октопод, заложен още в основата си в Хасково”, добави той.

Припомняме, че абсурдът " Хасковогейт " или " Кумгейт ", както стана прочут в общественото пространство, се завъртя точно към личността на Делян Добрев, откакто депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева разкри, че висши постове в локалната власт в Хасково заемат редица негови близки и бизнес сътрудници. В резултат Делян Добрев разгласи, че напуща политиката и ще съди Йончева. За него обаче заваля поддръжка от районните структури на ГЕРБ, тъй че още не е ясно дали оставката му като народен представител ще бъде призната.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР