Схема с фалшиви ТЕЛК решения в Цар Калоян: Две жени

...
Схема с фалшиви ТЕЛК решения в Цар Калоян: Две жени
Коментари Харесай

Схема с фалшиви ТЕЛК решения в Цар Калоян: Две жени източили държавата близо 100 хиляди лева


Схема с подправени ТЕЛК решения в Цар Калоян: Две дами източили страната близо 100 хиляди лв..

Схема с подправени ТЕЛК решения беше разкрита в Цар Калоян, предава Българска национална телевизия.

С неистинен документи 100 души от града с една и съща диагноза са ощетили държавния бюджет със стотици хиляди левове.
Всичко това – най-малко от 18 години.
Все още няма здравно лице, привлечено под отговорност.

В Цар Калоян живеят малко над три хиляди души. Изведнъж 100 от тях, най-вече мъже, почнали да страдат от разширени вени. С решение на ТЕЛК получили инвалидни пенсии и други обществени придобивки.

Болни несъмнено няма, има единствено източване на държавния бюджет, а схемата може би щеше да продължи, в случай че полицията в Разград не беше проверила случаите.

Най-фрапиращите са с две възрастни дами, които непозволено са взели от страната близо 100 хиляди лв..

Една от дамите е показала, че живее в тази къща. Близките ѝ знаят за схемата. Съседите също. Откриваме дамата на различен адрес в Цар Калоян. Отрича да е забъркана в придобилата известност скица „ Разширени вени “.

„ Това решение неистинското на ТЕЛК го показва пред Регионалната работа „ Социално подкрепяне “, откъдето има наглостта да получава едногодишни винетки за ръководство на автомобил изцяло гратис “, съобщи Тихомир Тодоров, областен прокурор на Разград.

В схемата с подправените ТЕЛК решения са забъркани доктор и различен здравен служащ. В документите липсва ръкописен почерк, което затруднява следствието.

„ Докато при другите случаи имаме показване на подправени документи пред медиците, то в този случай имаме единствено едно заявление до ТЕЛК. От там насетне някой здравен служащ е предал тип на това решение, че е формален документ, облечено със период, само че тъй като то е напълно подправено там период не е посочен и по този метод се е стигнало до непозволено потребление на това решение “, добави Тихомир Тодоров.

До разплитането на случаите се стига, откакто част от упрекнатите показват и други злоупотребили.

„ Веднъж, който се опари, стартира да приказва пред кварталния отговорник и другите служители на реда – но за какво единствено мен, еди си кой също има такова подправено решение, тъй че нищо извънредно по географските ни ширини “, сподели още окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Този тип закононарушение се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР