Shell се готви да направи голям скок в бизнеса със

...
Shell се готви да направи голям скок в бизнеса със
Коментари Харесай

Shell пуска първата гама въглеродно неутрални масла в Европа

Shell се готви да направи огромен скок в бизнеса със смазочни материали. Петролната компания ще пусне през днешния ден нова гама с нулеви чисти излъчвания на CO2 по време на целия витален цикъл (от производството до потреблението) за повече от 200 милиона литра. Тази мярка ще предотврати излъчванията, еквивалентни на 340 000 автомобила, съобщава eleconomista.es. 

В Европа това лансиране ще компенсира над 60 милиона литра усъвършенствани синтетични смазочни материали (130 000 автомобила), които ще бъдат разпределени сред Обединеното кралство, Германия, Франция, Италия, Испания, Полша, Холандия, Белгия, Люксембург и Турция. Петролната компания Shell чака добър банкет на тези артикули, да вземем за пример измежду огромните производители на вятърни турбини за хидравлични системи и предавки. Вятърните турбини може да компенсират излъчванията от употребяваните от тях мазила, прецизира изданието.

Тази самодейност ще способства за задачата на Shell да се трансформира в компания с нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година Въпреки че ограниченията за понижаване и понижаване на излъчванията са най-хубавият метод за справяне с казуса в дълготраен проект, стратегиите за компенсиране на въглеродните излъчвания обезпечават неотложно решение за понижаване на еквивалента на въглероден диоксид (CO2e ) излъчвания в портфолиото на Shell, показват от компанията. 

От 2016 година излъчванията на CO2 в опаковките са понижени и до тази година 40% от пластмасата, употребена в опаковката, ще бъде рециклирана. Освен това, в Европа повече от 50% от електрическата енергия, употребена от заводите на Shell, към този момент е възобновима. " В Испания централата в Тарагона ще разполага със слънчеви панели, тъй че по-голямата част от електричеството да е от безоблачен генезис ", изясни Франсиско Естебан, бизнес шеф на Shell. Компанията също по този начин е вложила 11 милиона евро сред 2019 и 2021 година, с цел да приспособява резервоарите, които има в оборудванията си в Испания. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР