Shell остава най-ценната марка за петрол и газ в света

...
Shell остава най-ценната марка за петрол и газ в света
Коментари Харесай

Shell остава най-ценната марка за нефт и газ в света

Shell остава най-ценната марка за нефт и газ в света с оценка от 48,2 милиарда щатски $, макар претърпения спад в цената на марката с 3%. Това е деветата поредна година, в която английската мултинационална марка заема първото място в годишната ранглиста Brand Finance Oil & Gas 50 2023. Петролният и газов колос от Саудитска Арабия Aramco обаче съкратява дистанцията с покачване на цената на марката се покачва с 4% до 45,2 милиарда щатски $.

Всяка година водещата консултантска компания за оценка на марката Brand Finance подлага на тест 5000 от най-големите марки и разгласява над 100 отчета, класирайки марките във всички браншове и страни. Топ 50 на най-ценните и най-силни марки в света в петролната и газовата промишленост са включени в годишната ранглиста.

В допълнение към изчисляването на цената на марката, Brand Finance също по този начин дефинира относителната мощ на марките посредством уравновесена карта с индикатори, оценяващи маркетинговите вложения, капитала на заинтригуваните страни и бизнес успеваемостта. В сходство с ISO 20671, оценката на Brand Finance за капитала на заинтригуваните страни включва истински данни от изследване на пазара от над 150 000 респонденти в 38 страни и в 31 бранша.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР