Shell е започнала стотици съкращения, казаха източници, запознати с въпроса,

...
Shell е започнала стотици съкращения, казаха източници, запознати с въпроса,
Коментари Харесай

Компания, притежаваща голяма верига бензиностанции в България, започна съкращения

Shell е почнала стотици съкращения, споделиха източници, осведомени с въпроса, пред Bloomberg в четвъртък, защото компанията се стреми да сътвори повече стойност посредством опростяване и дисциплинираност.

Позициите в нисковъглеродния бизнес ще бъдат първите отстранени, последвани от спомагателни съкращения на работни места в отдела за корпоративни въпроси и отделите за планове и технологии, споделиха източници на Bloomberg.

Миналата година Shell съобщи, че възнамерява да редуцира 15% от 1300 работни места в своя бизнес с нисковъглеродни решения, защото понижава някои упоритости за зелена сила и се концентрира върху печеливши планове, в това число в бранша на петрола и газа.

Базираната в Обединеното кралство суперголяма компания възнамерява да отстрани 200 работни места в своето поделение за нисковъглеродни решения през идната година и също по този начин преразглежда бъдещето на други 130 позиции в бизнеса със зелена сила, в който сега работят към 1300 души, сподели Shell пред Reuters през октомври.

През декември 2023 година петролният колос разгласи вътрешно по-широк проект за съкращения на работни места и в други отдели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР