Шефовете на технологичните гиганти Гугъл, Фейсбук и Туитър бяха подложени

...
Шефовете на технологичните гиганти Гугъл, Фейсбук и Туитър бяха подложени
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ критикува шефовете на Туитър, Гугъл и Фейсбук

Шефовете на софтуерните колоси Google, Facebook и Туитър бяха подложени в сряда на остри рецензии от американските сенатори за метода, по който поправят наличието в платформите си - много сензитивна тематика броени дни преди президентските избори в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Преди чуването Сундар Пичай, Марк Зукърбърг и Джак Дорси изложиха посредством видеоконферентна връзка пред членовете на комисията по търговията към Сената позициите си в отбрана на Раздел 230 от закона за етиката в областта на връзките, който попречва правосъдно гонене за наличие, оповестено от трети лица.

В началото на чуването сенаторът републиканец Роджър Уикър, ръководител на комисията по търговията, прикани за дълбока промяна на закона, предвиждаща увеличение на отговорността на софтуерните колоси.

Безпокоя се, че тези платформи се трансфораха в могъщи арбитри на истината и на наличие, което може да бъде налично за потребителите, съобщи сенаторът от Мисисипи.

Широката американска общност е едва осведомена по отношение на процеса на взимане на решение, когато наличието бива поправено и потребителите нямат доста потребни ходове, когато са цензурирани или ограничавани, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР