Шефовете на отбори във Формула 1 изключително рядко коментират автомобилите

...
Шефовете на отбори във Формула 1 изключително рядко коментират автомобилите
Коментари Харесай

Шефът на Макларън: Новата кола на Ферари ще е силна

Шефовете на тимове във Формула 1 извънредно рядко разясняват колите на конкуренцията, само че има и изключения. Като новият началник на Макларър Андреа Стела, който работи дълги години във Ферари и към момента има съществени контакти в Маранело, от които получава забавна информация.

Точно Стела изясни пред La Gazzetta dello Sport, че във Ферари са доста удовлетворени от развиването на автомобила на отбора за сезон 2023 във Формула 1, който към този момент носи работното наименование 675.

„ Знам, че във Ферари са доста удовлетворени от новия си автомобил, тъй че чакам, че те ще стартират мощно новия сезон – разяснява Стела, който наследи на поста Андреас Зайдъл. – През 2023 още веднъж ще гледаме победи на три тима във Формула 1: Ферари, Ред Бул и Мерцедес, те се показват на доста по-високо равнище от нашето. ”
 Бивш водач: Ферари трябваше от дълго време да уволни Биното Бивш водач: Ферари трябваше от дълго време да уволни Биното
Стела предвижда, че бихме могли да чакаме по-силно показване от Макларън през втората половина на идващия сезон.
 Във Ферари са сглобили първото шаси за следващата година? Във Ферари са сглобили първото шаси за следващата година?
„ Чака ни сложен сезон, нямам подозрения, само че съм оптимист за втората половина – добави Стела. – Нашата цел е да създадем бърз автомобил и да стопим секунда или секунда и половина от изоставането ни по отношение на водачите. Но нашите противници също не стоят на едно място, тъй че би трябвало да прогресираме по-бързо от тях ”
 Зайдъл оглави Заубер, Стела го сменя в Макларън Зайдъл оглави Заубер, Стела го сменя в Макларън
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР