Шефовете на най-големите публични дружества във Великобритания са спечелили през

...
Шефовете на най-големите публични дружества във Великобритания са спечелили през
Коментари Харесай

Британските "дебели котки"* получават за 4 дни толкова, колкото служителите им за цяла година


Шефовете на най-големите обществени сдружения във Англия са спечелили през първите 4 дни на 2018 година повече, в сравнение с средностатистическите английски чиновници получават за цяла една година. Това сочат изчисленията на самостоятелния мозъчния концерн и изчерпателен център "Хай Пей" и английския Институт по личния състав и развитието (CIPD).

Според общото умозаключение на двете организации единствено през днешния ден заплащането на основните изпълнителни шефове в 100те най-големи компании по пазарна капитализация на Лондонската фондова борса, ще доближи почти 29 000 паунда, което съставлява междинната годишна заплата на останалите чиновници. Затова и не инцидентно днешната дата, 4 януари, бе наречена „ четвъртъка на „ дебелите котки “*.

Въпреки че се регистрира лек спад на „ шефските заплати “ спрямо предходната година, създателите на изследването предизвестяват, че ножицата сред ръководителите на сдруженията от бенчмарковия показател FTSE 100 и техните подчинени „ остава прекомерно огромна “.

„ Макар и да бе насърчителен лекият спад във възнагражденията на високопоставените чиновници по отношение на предходната година, към момента следим безпричинно огромна бездна сред стоящите на върха и останалата част от работната сила", сподели Стефан Стерн, шеф на аналитичния център.

По последните данни на мозъчните тръстове междинната заплата на шефовете е намаляла с една пета от 2016 година насам, достигайки 4,5 млн. паунда годишно. Въпреки това заплащането на останалите чиновници на цялостен работен ден остава 120 пъти по-ниско от тяхното.

„ Надяваме се, че общественото обявяване на тези данни ще накара бордовете да вземат поради тази голяма разлика “, добави Стерн.

"Нуждаем се от доста съществено преосмисляне на това по какъв начин и за какво насърчаваме финансово изпълнителните шефове. Необходим е и по-широк взор върху въздействието на бизнеса върху всички заинтригувани страни - от чиновниците до обществото", акцентира Питър Чийз, шеф на CIPD.

Двете организации увериха, че работят дружно, с цел да може високите заплати да обзет по-широк кръг от корпоративното ръководство във Англия, както и да се вкара по-голяма бистрота във връзка с данните за работната мощ.

-------------------------------------------------------------------

*"Дебелата котка" съставлява политическо разбиране, въведено от американците и обозначаващо свръхбогатите политически донори, които се водят знаци на "дълбоко корумпирана система за финансиране на кампании" в Съединени американски щати.

Във Англия обаче определението "дебели котки" се отнася до чиновниците, чието заплащане е в пъти по-високо от това на останалите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР