Шефовете на Goldman Sachs и Morgan Stanley не са сред

...
Шефовете на Goldman Sachs и Morgan Stanley не са сред
Коментари Харесай

Кои са най високоплатените банкери в САЩ

Шефовете на Goldman Sachs и Morgan Stanley не са измежду тях

Главният изпълнителен шеф на най-голямата по размер на активите банка в Съединени американски щати JPMorgan Chase – Джейми Даймън, през предходната година е проработил вкупом $28,3 млн. и за следващ път се трансформира в най-високоплатения топ-мениджър на Уолстрийт. В съпоставяне с предходната година възнаграждението му е повишено с 3,9%, по данни на S&P Global Market Intelligence. CEO-то на Bank of America – Браян Мойнихан, е проработил през 2017 година $21,3 млн., в това число заплата и бонуси, а главата на Citrigroup – Майкъл Корбат, е получил $17,8 млн. На четвърто място измежду най-високоплатените банкери се подрежда ръководителят на Wells Fargo – Тимъти Слоан, който е проработил $17,5 млн.
Останалите шестима шефове в ТОП-10 са представители на районни банки. Главният изпълнителен шеф на Goldman Sachs – Лойд Бланкфайн, и главата на Morgan Stanley – Джеймс Горман, са проработили по-малко от $10 млн. и не попадат в лидерската десетица.
Експерти означават, че предходната година е била сполучлива за американските банки с помощта на растежа на стопанската система на Съединени американски щати, намаляването на безработицата, облекчените регулации от страна на надзорните органи и покачването на процентните ставки. Заедно с това обаче доста банки регистрират чиста загуба поради разноски, свързани с данъчната промяна.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР