Шефовете на Формула 1 са готови да преговарят с отборите

...
Шефовете на Формула 1 са готови да преговарят с отборите
Коментари Харесай

Ще има ли промени в тавана на бюджетите във Формула 1?

Шефовете на Формула 1 са подготвени да договарят с тимовете за изключения в тавана на бюджетите, с цел да може по-малките тимове и тези, които изостават да подобрят базите си и да си набират нужното съоръжение, с цел да настигнат тези, които към този момент разполагат с съвременни бази.

Според motorsport.com, тематиката е била обсъждана на последното съвещание на комисията за Формула 1, а най-активен е бил новият началник на Уилямс Джеймс Ваулс. По-късно той удостовери, че държи дребните тимове да имат опция да работят със същите запаси като по-големите.

За да се контракти такава смяна обаче, за сезон 2024 тя би трябвало да бъде подкрепена от шест от тимовете, участващи във Формула 1. А в случай че концепцията за изключение от финансовите ограничавания събере поддръжката на 8 от 10-те тима, то смяната може да стане факт още за този сезон.
 Как Нико Розберг вбеси фамилия Верстапен Как Нико Розберг вбеси фамилия Верстапен
Формула 1 и тимовете към този момент се договориха за това новите аеродинамични тунели да останат отвън тавана на бюджетите, както и разноските за построяването на новите бази на отборите.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР