Шефовете на две от най-ключовите служби от системата на сигурността

...
Шефовете на две от най-ключовите служби от системата на сигурността
Коментари Харесай

Шпионски игри в пленарна зала днес

Шефовете на две от най-ключовите служби от системата на сигурността бяха извикани през днешния ден в Народното събрание за чуване по разнообразни мотиви, с което първата половина от деня на пленарното съвещание мина под знака на неуместни разкрития, взаимни обвинявания и претенции за оставки. Пръв, на трибуната се яви шефът на работа " Военно разузнаване " ген. Венелин Венев, извикан от групата на Движение за права и свободи.

" Поводът за това чуване е едно събитие в близко кафе до Народното събрание - " Ларго ", където съгласно изнесена информация, е осъществена вербовка на двама чиновници на Служба „ Военно разузнаване “ /СВР/ с заричане за кариерно израстване от съветника на Денков - господин Марков ", изясни зам.-шефът на Движение за права и свободи Хамид Хамид. " Според информацията, всичко това става по поръчка на висока обществена фигура - Атанас Атанасов. Целта на чуването е да изясним каква е информацията при вас, има ли доклад от въпросните чиновници, каква е била задачата, обещавано ли е тези лица да бъдат повишавани в службата, в случай че са лоялни на Атанасов, а не на службата и дали сте уведомили премиера за случилото се, и каква беше неговата реакция ", насочи въпроса си Хамид.

Последва разобличаване: офицери от работа „ Военно разузнаване “ са докладвали на шефа си бриг. ген. Венелин Венев, че водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов опитал да назначава свои хора в службата и да получава информация оттова. Разговорите за това водил съветникът на ексремиера Николай Денков – Веселин Марков, описа бриг. ген. Венев, който беше извикан от групата на Движение за права и свободи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР