Шефовете на двата най-големи производителя на самолети в света –

...
Шефовете на двата най-големи производителя на самолети в света –
Коментари Харесай

Авиогиганти разтревожени за безопасността си заради 5G

Шефовете на двата най-големи производителя на самолети в света – Boeing и Airbus – приканиха държавното управление на Съединени американски щати да отсрочи стартирането на нови 5G телефонни услуги, което е планувано за началото на януари.

В писмо, за което оповестява, висшите ръководители на Boeing и Airbus предизвестиха, че технологията може да има " голямо негативно влияние върху авиационната индустрия”. Нотата идва като продължение на изразените по-рано опасения, че безжичният 5G C-Band набор може да попречи на електрониката на самолетите.

Американските телекомуникационни колоси са решени да пуснат своите 5G услуги на емблематичната дата 5 януари.

" Смущенията в 5G биха могли да повлияят неподходящо върху способността на самолетите да работят безопасно”, обявиха шефовете на Boeing и Airbus Americas – Дейв Калхун и Джефри Кнител – в взаимно писмо до министъра на превоза на Съединени американски щати Пийт Бутигиг.

Подобно на Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA), двамата имат опасения по отношение на евентуални разстройства, които 5G оборудването може да провокира в сензитивната електроника на самолетите, като да вземем за пример радиовисотомери.

" Airbus и Boeing работят с други заинтригувани страни от авиационната промишленост в Съединени американски щати, с цел да схванат какави биха могли да са евентуалните 5G разстройства у радиовисотомерите”, се споделя в изказване на Airbus. " Изпратили сме до Министерството на превоза на Съединени американски щати предложение за …смекчаване на евентуалните рискове”.

FAA, от своя страна, издаде този месец наставления за летателна валидност, предупреждавайки, че разстройствата поради 5G могат да доведат до отклонения на полети. Асоциацията даде обещание да даде повече информация преди датата на въвеждане – 5 януари.

Но американската група на безжичната промишленост CTIA съобщи, че 5G е безвредна технология и упрекна авиационната промишленост, че всява боязън и изопачава обстоятелства.

" Забавянето ще аргументи действителна щета. Отлагането на внедряването за една година ще ни коства 50 милиарда $ стопански напредък, тъкмо когато нашата нация се възвръща от пандемията”, сподели основният изпълнителен шеф на CTIA Мередит Атуел Бейкър в блог обява предишния месец.

Източник:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР