Шефове на областни дирекции на МВР стягат куфаритеРокадите ще се

...
Шефове на областни дирекции на МВР стягат куфаритеРокадите ще се
Коментари Харесай

Хора на Мая напират за губернатори

Шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи стягат куфарите
Рокадите ще се случат до дни, спускат от София началници във Варна

В Бургас смениха заместници

Активисти на “Изправи се. Мутри, вън!” се канят да влязат в кабинетите на губернаторите по места. Това откри инспекция на “Труд” в регионалните градове. Адвокат и общински консултант с опит се спряга за нов регионален шеф на Варна. Светлан Златев е в локалния парламент като представител на МК “Земеделски национален съюз” (ЗНС), а предишното лято бе деен участник в митингите. Лидер на ЗНС е Румен Йончев, който в 45-то Народно събрание беше народен представител от групировката на Мая Манолова. Рокадите на постовете за губернатори и шефове на полицията ще се случат до дни.

Настоящият регионален шеф на Варна Стоян Пасев, призна, че чака да бъде заменен. Куфарите си е стегнал и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Даниел Пашов. Очаква се на поста още веднъж да бъде назначен кадър от София. Шефът на дирекцията на полицията в Пловдив Йордан Рогачев е от нарочените за промяна, а за мястото му се спрягат двама души. Първият е началникът на Първо районно в Пловдив Петър Тодоров, другият вид е сегашният заместител на Рогачев - Димитър Събчев.

За губернатор на Шумен се спряга още веднъж Валентин Александров, на който се довери и служебното държавно управление на проф. Огнян Герджиков. Александров е с 27-годишен стаж в системата на Министерство на вътрешните работи, оглавявал е шуменската полиция. За регионален шеф се разясняват и имена от листата на “Изправи се! Мутри вън!”.

Името на Николай Йоцов се спряга от дни като новия остарял регионален шеф на област Велико Търново. Йоцов беше част от Инициативния комитет, който беше основан в поддръжка на кандидатурата на ген. Румен Радев за първия му мандат за президент. Двамата се познават от времето, когато Радев е бил курсант в Долна Митрополия.

В Областната администрация в Бургас бе заменен заместникът на губернатора - Владимир Крумов (ГЕРБ). На негово място е назначен юрист Божан Божанов от Българска социалистическа партия и за момента няма никакви други промeни. За губернатор обаче се спряга IT-специалистът Кина Шереметева. От 2017 година тя е член на РИК-Бургас.

Мотиви на служебния кабинет
Махат главсека на Министерство на вътрешните работи поради протестърите
Не провел и възнамерявал добре работата на служителите на реда



Ивайло Иванов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов е направил нарушаване на съществени правила за работа, изразяващи се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е уязвил престижа на Министерство на вътрешните работи. Това се показва в претекстовете на служебното държавно управление, с цел да желае махането на Иванов от поста му. В петък вечерта президентът Румен Радев подписал декрет за освобождението.

“Той носи отговорност за дейностите на Министерство на вътрешните работи, ориентирани против почналите на 9 юли 2020 година и траяли до края на 2020 година митинги против разрастващите се корупция и безвластие в ръководството на страната, както и против рестриктивните мерки на свободата на словото”, се показва в текста. Иванов не съумял да провежда и възнамерява работата на служителите на реда и по тази причина в обществото било образувано отрицателно отношение към Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР