Шефката на руската художествена гимнастика и треньор на националния отбор

...
Шефката на руската художествена гимнастика и треньор на националния отбор
Коментари Харесай

Ирина Винер е изхвърлена за две години от международни състезания по художествена гимнастика

Шефката на съветската художествена гимнастика и треньор на националния тим на Русия Ирина Винер беше изхвърлена за две години от интернационалните надпревари!
Прочетете още
Една от главните аргументи са обществените обвинявания срещу  българския отбор, след като диамантените девойки победиха безапелационно с купата на олимпийските игри в Токио. Веднага след извоювания по безапелационен метод златен орден от девойките на Весела Димитрова, Винер подхвана медийна офанзива против Международната федерация по гимнастика, обявявайки, че съдийството е било преднамерено и всичко е било предрешено.

На японска земя бе комплициран завършек на хегемонията на Русия - в самостоятелната конкуренция олимпийска шампионка стана Линой Ашрам (Израел), а при ансамблите на олимпийския връх стъпи България. Атаката в действителност стартира още след успеха на българските девойки в квалификациите.

" Българският тим завоюва с висок резултат освен това с неточност, а изпревари Русия. Мисля, че и във финала българският тим има късмет да бъде на първото място. Оказва се, че това е бойкот против Русия, отстраняват ни от всички съревнования. Никога не съм била политизирана ", сподели Винер преди борбата за олимпийската купа.

" Казах, че това ще се случи, тъй като още в квалификациите стана ясно, че бутат България, че хегемонията на Русия би трябвало да бъде прекратена ", съобщи Винер след българския успех.

Заради това и други прегрешения Международната федерация по гимнастика (FIG) през днешния ден взе дефинитивно решение да наложи наказания против Ирина Винер-Усманова. Те обаче ще влязат в действие от момента, в който паднат актуалните наказания за съветски състезатели поради войната против Украйна.

" Г-жа Винер няма право да взе участие, нито да получава акредитация за каквато и да е роля в интернационално съревнование, в това число, само че освен, да извършва служба на треньор, началник на делегация или друга публична роля на интернационално съревнование в което и да е утвърдено от FIG събитие или съревнование, проведено от обвързвана федерация-членка на FIG за интервал от две години. Този интервал ще стартира един (1) ден след премахването на защитните ограничения на FIG, свързани с войната Русия-Украйна ", оповестиха от Международната федерация по гимнастика.

Изявленията на Винер са окачествени като " оскърбителни ", като се добавя, че тя има проблеми с обществени изяви още през 2008 година, с които също е нарушила етичните правила на Международната федерация по гимнастика.

Другото нарушаване на разпоредбите на FIG е, че през септември 2021 година Винер съобщи, че е отдръпнала кандидатурата на Наталия Кузмина за изборите за Техническия комитет на Международната федерация, " с цел да приготви естествен претендент ".

През октомври FIG още веднъж включи Кузмина в листата на претендентите, " в сходство с краткотрайната мярка, предписана от комисията по нравственос ".

Впоследствие обаче Винер отново отдръпна кандидатурата й, което провокира следствие на претекстовете за дейностите й.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР