Шефката на Лидл извади пълен ценоразпис на стоки в Германия

...
Шефката на Лидл извади пълен ценоразпис на стоки в Германия
Коментари Харесай

Пълен ценоразпис в България и Германия: Шефката на Лидл отвърна на удара

Шефката на Лидл извади цялостен ценоразпис на артикули в Германия и България, с цел да отговори на рецензиите за високите цени.  Четири типа хранителни артикули са по-скъпи в момента в България, в сравнение с в Германия, демонстрира изследване на комерсиалната верига „ Лидл “.

То е направено измежду 21 хранителни артикули, съпоставими по качество и грамаж, съобщи Сега. По-скъпи у нас се оказали две разнообразни разфасовки яйца, кашкавал и прясно мляко.

Така да вземем за пример в супермаркетите на „ Лидл “ в Германия цената на едно яйце е 0.39 лева, до момента в който у нас то е 0.50 лева

Литър прясно мляко с масленост 3.5% в Германия се продава за 2.25 лева, до момента в който същата марка у нас струва 2.59 лева

Кило кашкавал от една и съща марка в Германия коства 13.01 лева, а у нас 16.50 лева

Ръководството на българското дружество на комерсиалната верига даде специфична конференция, с цел да показа своите сравнителни данни за цените, недоволна от посочваните в общественото пространство сравнения на разнообразни по качество и грамаж артикули. Това се случва и на фона на представени от министъра на стопанската система Никола Стоянов данни за цени на храни у нас и в чужбина, събрани от комерсиалните ни аташета зад граница.

От „ Лидл “ също по този начин оспориха твърдения на производители и представители на държавните институции, че търговците по веригата начисляват големи надценки от 50-60% и повече, с което значително оскъпяват питателните артикули за крайните клиенти.

„ Търговските вериги печелят от оборот, а не от изкуствено завишение на цената “, увери Милена Драгийска, изпълнителен шеф на „ Лидл България “. Тя уточни, че рентабилността на сдружението у нас е ниска – в порядъка на 3 до 5%. За 2020 година рентабилността е била 4.85%, а за 2021 година – 4.73%, което значи, че на всеки 100 лева приход търговската верига осъществя 4.85 лева облага. Каква е рентабилността за миналата 2022 година, когато бе регистрирана рекордна за последните десетина години инфлация, обаче не бе обявено, защото финансовият доклад на компанията още не бил одитиран.

От „ Лидл “ предизвестиха, че слагането на всевъзможни ценови тавани ще има противоположен резултат и образец за това е държавната политика на Унгария, която провокира най-високата инфлация в тази страна от целия Европейски Съюз за предходната година.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР