Шефката на ДНСК Милка Гечева, която оглавява строителният надзор още

...
Шефката на ДНСК Милка Гечева, която оглавява строителният надзор още
Коментари Харесай

Валери Симеонов шитна шефката на ДНСК

Шефката на ДНСК Милка Гечева, която оглавява строителният контрол още при Тройната коалиция, е подала молба за овакантяване, заяви в персоналния си профил във фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов. Той подвигна мерника на Гечева още при започване на летния сезон, когато в народен ефир я упрекна, че покровителства всички противозаконни градежи по Черноморието. Още тогава Симеонов изиска отстраняването й, само че до този миг Гечева изглеждаше бетонирана на поста, който заема от близо 10 години.

Държавният началник оцеля при няколко разнообразни държавни управления и се смяташе, че ще ръководи строителният контрол и през сегашния мандат. Официално тя не е уволнена, а е напуснала по лично предпочитание, прецизира вицепремиерът Валери Симеонов, зцитиран от Блиц. Ето какво написа още той в профила си във фейсбук:

Макар със забавяне, в това ръководство нещата се случват. Преди два месеца и половина желаех освобождението на Милка Гечева от длъжността Началник на Дирекция за народен строителен надзор, заради съществени подозрения за покриване на противозаконните плажни нощни заведения на мутрите на плажа Слънчев бряг юг. Заведението Какао, Кубанита, The One, както и обичаното ми Бедрум са издигнати в прорез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари повърхност върху дюните. Това, обаче, не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушавания с констатацията, че няма нарушавания. Тези, както и други констатации на ДНСК и районните им поделения по морето, ме мотивираха да желая оставката й. От през вчерашния ден, госпожата е освободена. Вярвам, че идващият шеф на ДНСК ще се преценява само със закона и няма да угодничи на закононарушителите, без значение с кои на властта са свързани те.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР