Шефката на БСП Корнелия Нинова вдигна гири на новия образователен

...
Шефката на БСП Корнелия Нинова вдигна гири на новия образователен
Коментари Харесай

ОТПОР: Нинова кресна за родния език, зове: Опомнете се!

Шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подвигна гири на новия учебен министър проф. Галин Цоков поради концепцията, съгласно безконечната синдикалистка Янка Такева, на МОН - българският език да се учи като непознат тогава, когато не е майчин за детето. 

Вчера Такева възбуди мрежата, а очевидно и политиците със следната бомба:

" Българският да се учи като непознат език от децата, за които той не е майчин, обмислят в Министерството на образованието ". И дефинира сходни планове на МОН като извънредно рискови. 

Шефката на синдиката на българските учители към този момент е подела гласовете " срещу " в работната група, обсъждаща проблема. А първи от водачите на парламентарните групи тематиката подхвана точно Корнелия Нинова, в синхрон с антиджендърските й щения, патриотарски лозунги и русофилски опорки: 

" Хора, събудете се. Сглобката, наречена държавно управление, ни обезбългарява брутално. В Министерството на образованието разискват българският език да се учи като непознат език, когато не ти е майчин ", моли развълнувано Нинова. 

" Чувате ли? В България българският език е непознат. А Конституцията, в която написа, че българският език е формален? А българщината? А жанр и Отечество? Безродници, спрете се! Българи, събудете се! ", потресена е шефката на социалистите. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР