Шефът на затворите Васил Миладинов се разделя с поста си.

...
Шефът на затворите Васил Миладинов се разделя с поста си.
Коментари Харесай

Данаил Кирилов уволнява шефа на затворите

Шефът на пандизите Васил Миладинов се разделя с поста си. Правосъдният министър е подписал заповедта за освобождението му. Данаил Кирилов не разяснява аргументите за уволнението. В понеделник той е направил изненадваща инспекция в ареста на Националното разследване в столицата.


Шефът на пандизите към момента не е получил заповедта за освобождението си. Пред " По света и у нас " Васил Миладинов сподели, че е в болнични и не може да разяснява преди да разбере претекстовете за уволнението си. Правосъдният министър също не сподели за какво освобождава шефа на местата за отнемане от независимост с аргумента, че първо би трябвало да подпише заповедта.
Данаил Кирилов, министър на правораздаването: Тогава ще имам право и аз да дам мнение и да обясня аргументите и предпоставките.
Според източници на " По света и у нас " Васил Миладинов се разделя с поста си поради внасянето на неразрешени предмети и телефони в килиите. Имало съществени проблеми с цените на храната в пандизите, както и в лафките зад решетките. Много тъжби на пандизчии за проблеми с здравното им обслужване също били основателни, а аргументите за това били в управлението. Редица публични поръчки също били проблематични.

В понеделник Данаил Кирилов е направил изненадваща инспекция на ареста на Националното разследване на бул. Г.М. Димитров. Правосъдния министър е бил предизвикан от многото отчети на инспектората на министерството, както и от тъжби на арестантите за изискванията там.

Данаил Кирилов, министър на правораздаването: Включително и жалбата, 18 страници, която беше на госпожа Банева. Тя е извънредно подробна. Аз си бях отбелязал най-малко 15 детайла, които желаех да ревизира персонално, да възприема персонално, директно.
Правосъдният министър призна, че пространствата не са в положително положение, само че аргументите са в остарялата постройка, проектирана по план на ЩАЗИ през 70-те години на предишния век.

Данаил Кирилов разяснява тематиката за ареста откакто се срещна със системата за инцидентно систематизиране на делата във Върховния касационен съд, където беше поканен от арбитър номер едно Лозан Панов.

Правосъдният министър изясни, че няма мотив да се съмнява в интервенция, само че системата е въведена като краткотрайна, по-късно е станала непрекъсната и е наложително да се направи одит на сигурността й.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР